Başkan Savaş’tan iktidara ‘Hassa Tüneli’ ile gönderme!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, iktidarın 8 yıl önce yapılacağı sözünü verdiği Amanos Tüneli’nin akıbetini irdelerken, İskenderun’un il olmasıyla ilgili tavrını da bir kez daha ortaya koydu.
İlçe ziyaretleri kapsamında bu kez Hassalı vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Savaş, vatandaşların talep ve önerilerini dinlerken, pandemi, yangın ve depremin belediye çalışmalarının sağlıklı yürütülmesini aksattığını belirterek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Amanos Tüneli’nin hayata geçmesinin önemine değinen Başkan Savaş, “Seçimler öncesi bölgeye Amanos Tünreli için iş makineleri getirilmişti. Şimdi oraya yığılan iş makineleri nerede acaba? Yoksa Amanos Tüneli iktidarın oy devşirme projesi miydi sadece? Bu tünel hayata geçerse bölgemize yatırımlar artacak ve bölgemiz ulaşım noktasında uluslararası bir cazibe merkezi olacaktır. Tüm sanayicilerin bu tünele ihtiyacı var. İktidarın yerel temsilcilerine, bizimle uğraşmak yerine Amanos Tüneli’ni takip etmelerini tavsiye ederim” dedi.


Yaptığı konuşmada İskenderun’un il olmasından yana olmadığı mesajını bir kez veren Başkan Savaş, “Hatay’ın ilçelerinden birinin il yapılması, Hataylıları ayırmak ve ekonomik anlamda zor durumda bırakmak demektir. Hatay’ın bütünlüğü ve yeniden dizaynı için birlik ve beraberlik içinde çalışmaya gayret ediyor ve etmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.