Vali Masatlı, ‘Sorumluluk herkesin omuzlarında’

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Antakya’ya bağlı mahalleler için hazırlanan plan, proje ve çalışmalar hakkında izlenecek yol haritasını belirlemek amacıyla mahalle muhtarlarıyla biraraya geldi.

Depremin en fazla yıkıma uğrattığı ilçelerden biri olan Antakya’da yaralarının sarılması için bugüne kadar Valilik öncülüğünde belediyeler, ilgili kurum ve kuruluşlar ile muhtarların çalışmalarıyla neler yapıldığı ve nelerin yapılacağının masaya yatırıldığı toplantıya Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı Abdullah Akdaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ilçede hizmet veren kamu kurum kuruluşların müdürleri ile mahalle muhtarı katıldı.

Muhtarlar tek tek söz alıp mahallelerindeki sorun ve ihtiyaçları dile getirdiği toplantıda, ayrıca yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Mahallerin, ilçelerin en önemli parçası olduğunu ifade eden Vali Masatlı, “Her mahallemizi, eş zamanlı olarak ayağa kaldırıp orada yaşayan insanımıza umut ve merhem olmalıyız. Yaraları sarmadan, insanımızda oluşan travmayı hafifletmeden, onların ihtiyaçlarını ve beklentilerini ivedi bir şekilde karşılamadan görevlerimizi tam anlamıyla yapmış olmayız. Bu sorumluluk, burada bulunan herkesin omuzlarındadır. Zaman, hiç durmadan fedakârca çalışma zamanıdır. Devletimize ve milletimize karşı yükümlülüğümüzün gereğidir bu” dedi.

Yapılan değerlendirmenin ardından Vali Masatlı, ilgili müdürlüklere bu konuda hiçbir gecikme ve ihmale düşülmemesi vurgusunda bulunarak, gerekli çalışmaların yapılması talimatlarını verdi.