Hatay’da öğretmenler konteynerlere yerleşiyor

Deprem bölgesi Hatay’a yeni atanan, depremde evi yıkılan veya hasar gören öğretmenler barınma ihtiyacının giderilmesi amacıyla yeni eğitim öğretim yılı öncesi oluşturulan konteyner kentlere yerleşmeye başladı. Hatay’da Milli Eğitim Bakanlığı’nca, öğretmenlerin barınması amacıyla belirlenen bölgelere içinde ev eşyası ve kliması da bulunan 6 bin 34 konteyner tahsis edildi.

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, yeni eğitim öğretim yılı öncesi barınma sorununun giderilmesi için de çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Eğitim öğretimin düzenli yapılabilmesi için buraya dışarıdan ilk defa atanan öğretmenlerimizin zorluk çekmemesi bakımından planlamalarımızı yaptık. Öğretmenlerimiz gelmeye başladı. İnşallah 11 Eylül’de eğitim öğretimin başladığı gün itibarıyla öğretmenlerimizin hiçbirine barınmayla ilgili bir sorun yaşatmayacağız” diye konuştu.

Bölgenin kendine ait özelliklerinden kaynaklı birkaç günlük sorunların yaşanabileceğini, bu anlamda öğretmenlerin hoşgörüsünü beklediklerini belirten Masatlı, “Şu an itibarıyla öngörümüz buraya gelen öğretmenlerimizin barınmayla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacağıdır” dedi.

Konteynerlere yerleşen ve komşu olan öğretmenler de Hatay’a bilerek ve isteyerek geldiklerini belirtirken, sağlanan imkanlardan memnun olduklarını ifade etti. Hatay’da yaşam ve şartların zor olduğunu ama buna hazırlıklı olduklarını vurgulayan öğretmenler, uzun vade de olsa ilin toparlanacağına inandıklarını söyledi.