54 baro, Can Atalay için AYM önünde buluşacak!

TBB Başkanı Erinç Sağkan’ın da katılımıyla aralarında Hatay Barosu’nun da yer aldığı 54 baro, Hatay Milletvekili Can Atalay için hukukun uygulanması talebiyle 8 Eylül Cuma günü Anayasa Mahkemesi önünde bir araya gelecek.

Gezi Davası kapsamında tutuklu bulunan ve Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili olarak seçilmesine rağmen cezaevinden tahliye edilmeyen Can Atalay için gerçekleşecek buluşmada, “Can Atalay’ın olması gereken yer cezaevi değil TBMM’dir” çağrısı yapılacak.

54 baro tarafından yapılan ortak açıklamada,  meslektaşları Can Atalay için hukukun uygulanması talebiyle yapılan destek çağrısında, “Meslektaşımız Av. Can Atalay milletvekili seçilmesine rağmen halen tutuklu. Tahliye edilmemesi sadece onun değil, seçmenin iradesinin de tutsak edildiğinin göstergesi. Hukukun uygulanması çağrımızı daha güçlü duyurmak için tüm meslektaşlarımızı 8 Eylül Cuma günü saat 14.00’te Anayasa Mahkemesi önüne bekliyoruz” denildi.

AYM önündeki eyleme, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve TBB Yönetim Kurulu üyelerinin de katılacağı belirtildi.