Hatay, ‘Zafer’ ruhunu sonsuza dek yaşatacak!

Türk Milleti’nin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, depremin izlerini silmek için mücadele veren Hatay’da buruk bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Vali Mustafa Masatlı, 8. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Mete ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın çelenk sunumuyla başlayan törene milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile gaziler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

Daha sonra Anıt Şeref Defterini imzalayan Vali Mustafa Masatlı, tüm Türkiye’nin Zafer Bayramı’nı kutladı.

Vali Masatlı, törende yapığı konuşmada herkesin tarihi zaferlerle dolu bir milletin evlatları olarak, 30 Ağustos’un ruhunu ve kapsamını iyi anlamak, onu içselleştirmek ve geleceğe taşımakla yükümlü olduğunu belirterek, “Bugün bir kez daha milletimizin ve bağımsızlık mücadelemizin simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101.yıl dönümünü, coşku ve gurur içerisinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemâl Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, büyük bir azimle verilen mücadele sonucu elde edilen bu zafer, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanıdır. Hepimize kutlu olsun. Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve mukaddesat uğrunda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan Gazilerimiz ile şehit ailelerimize de sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Buradaki törenin ardından protokol üyeleri, Antakya Şehitliği’nde, şehit mezarlarını ziyaret ederek, kabirlere kırmızı karanfil bıraktı.

Daha sonra Vali Masatlı, Tuğgeneral Mete ve Belediye Başkanı Savaş, Hatay Valiliğinde tebrikleri kabul etti.