CHP İskenderun’da başkan değişmedi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İskenderun İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresinde mevcut başkan Yusuf Mansuroğlu güven tazeledi. İki listenin yarıştığı olağan genel kurulda Yusuf Mansuroğlu 246 oy, diğer aday ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner ise 125 oy aldı.

HBB Kararağaç Şarkonak Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın divan başkanlığı yaptığı kongreye CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki, CHP ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve divanın seçilmesinin ardından konuşma yapan Divan Başkanı Refik Eryılmaz, yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerken, “Kongrelerin amacı; kazanıp, kaybetmek değil, ülkemize, şehrimize ve partimize neler katabileceğimizdir. Birlik ve beraberliğimiz daim oldukça ve el ele vererek mücadele verdikçe her zaman başarıya ulaşacağız. Kongremizin başta İskenderun’umuza, Hatay’ımıza, bölgemize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, başkanlık için yarışan iki kardeşimize bir kez daha başarılar diliyorum” dedi.

İki adayla çıkılan kongrede Yusuf Mansuroğlu ve Fahrettin Turhaner’in delegeye yaptıkları konuşmaların ardından gerçekleşen seçimde, Yusuf Mansuroğlu, delegelerin oylarıyla bir dönem daha başkanlık vizesi aldı.

Kongre sonrası yaptığı konuşmada, kendisine yeniden yetki veren delegelere, üyelerine ve partililer ile kongreye katılan herkese teşekkür eden Başkan Mansuroğlu, “Bir ve birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer neferleri olarak, aydınlık yarınlara yürüyeceğiz” dedi.

Yusuf Mansuroğlu başkanlığında olmuşun CHP İskenderun İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu: Gül Akça, Filiz Aratemur, Zeki Batman, Hüseyin Derin, Mehmet Diboğlu, Haydar İnkaya, İklime Kabasakal, Sultan Küşne Gündüz, Cihat Nas, Veli Polat, Mustafa Saçlı, Muzaffer Terlemez, Nuri Tekin, Ömer Güray Yayla, Meral Yıldız, Hüseyin Yüksekbaş.