Puma, ‘Şahsi Meselemiz’ dedi!

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselemdir” sözünden ilham alan PUMA, “Şahsi Meselemiz” sloganıyla Trendyol Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor’un 2023-2024 sezonu resmi forma sponsoru oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)’nun Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde Hatayspor’un tanıtım filmiyle başlayan basın toplantısına Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Hatayspor Başkan Vekili Aydın Toksöz ve Puma Orta Doğu Genel Müdürü Taner Seyis katıldı.

Toplantıda açıklama yapan Aydın Toksöz, çok özel bir gün yaşadıklarını belirterek “Hazırlanan filmi seyrederken duygulandım. Depremi yaşadığımız güne gittim. Atatürk’ün bize emanet ettiği, benim meselem dediği Hatay’ımıza burada bir mesaj veriyoruz. Hatay ve Hatayspor’un yaşadıklarını tekrar etmek istemiyorum çünkü hepiniz artık bunları içten yaşıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Puma ailesine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ededen Toksöz, “Her formanın hikayesi var. Siyahın da beyazın da kırmızının da bir hikayesi var. Özel bir şekilde tasarlandı ve uygulandı. Sahalara dönen ancak yaşama dönemeyen bir Hatay var. Onun ne zaman döneceği belli değil. Biz sahalara döneceğiz ama şehrimiz ne zaman toparlanır bilemiyorum. Bütün sponsorlarımız gibi özellikle Puma ailesine, Türkiye Puma’ya Murat Bey ve Taner Bey’e çok teşekkür ederiz. Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum. İnşallah yeniden Hatay’da Hatayspor’un stadında oynamak nasip olur” diye konuştu.

Hatay halkını yapacakları organizasyonla Mersin’de oynanacak maçlara götürmeyi planladıklarını kaydeden Aydın Toksöz, Mersin halkına da satılan kombinelerin sayısından dolayı teşekkürlerini iletti.

Teknik Direktör Volkan Demirel, Hatayspor’un herkesin ikinci takımı olduğunu belirterek, “Biz bu ligin içinde varız. Elimizden geldiğinde ayakta kalacağız. Hedefimiz, bu sene başarı ya da galip gelmek değil Hatay’a umut olmak. Ben inandım bu takımı ayağa tekrar kaldırabilmek için. İnsanların da inanmasını istiyorum. Futbolcu arkadaşlarım, yönetimimiz, bize destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Biz tekrardan ayağa kalktık. Bundan sonraki süreçte yürüyeceğiz ve koşacağız” dedi.

Transfer çalışmalarının sürdüğünü aktaran Demirel, “Bu süreçte yaklaşık 1500 oyuncu izledim. 15 tane oyuncu belirledim ve 13 tanesiyle anlaştım. Anlaşamadığımız oyunculardan biri Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak bir takımı seçti, diğeriyle ise maddi konularda anlaşamadık. Son 2 transfer hariç transferlerimize 1 Euro bile harcamadık. Hepsi bizim durumumuzu bilerek geldi. Onlara da teşekkür etmek istiyorum. Transferler devam edecek. Bonservis durumları olduğu için bu konuları da sponsorlarımızla çözeceğiz. Ben Hatay’ı maddi anlamda zorlamadan manevi olarak yukarı taşımak istiyorum” dedi.

Puma Middle East (Orta Doğu) Genel Müdürü Taner Seyis ise yaptığı açıklamada, “Trajedi sonrası kulüp ile hemen iletişime geçtik. Onlara yardım edebileceğimizi biliyorduk. Bu projeden bir gelir elde etmeyeceğiz. Formalardan elde edilen bütün gelirler, direkt olarak kulübe gidecek. Bu trajediyi yaşayan bir şehrin takımını yeniden hazırlamak için Volkan’ın 6 aya ihtiyacı vardı ve bunu başardı. Bu gerçekten inanılmaz. Hatayspor, bundan sonra herkesin 2’nci takımı. Lütfen bu trajediyi unutmayalım. Siyah formadan alın, giyin ve bu kulübü destekleyin. Bu forma, hayatınız boyunca bu trajediyi hatırlamak için size yardımcı olacaktır” ifadelerini kullandı.