Tahtaköprü yangını kontrol altında!

Antakya Tahtaköprü’de çıkan ve Yeşil Vatan neferlerinin havadan ve karadan etkin müdahalesiyle kontrol altına alınan orman yangında soğutma çalışmaları başladı.

Tahtaköprü Serinyol mesire alanında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına 2 söndürme uçağı, 4 helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, 9 ilk müdahale aracı, 4 iş makinesi ve 2 Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma, polis ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri olmak üzere 146 personel müdahale etti.

Yangın haberini alır almaz Yangın Harekat Merkezi’ne geçen Ak parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Kemal Karahan ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İHA görüntüleri eşliğinde havadan yapılan müdahale hakkında bilgi aldı.

Bölgede havadan müdahaleyi takip eden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de, “Ormanın Kahramanları soğutma çalışmalarını icra ederken hava sıcaklıklarının mevsimin en yüksek değerlerine ulaştığı bu günlerde lütfen azami dikkat edelim” diyerek, uyarıda bulundu.