Hatay’da 30 bin 749 kalıcı konut hızla yükseliyor

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, il genelinde afetin yaralarının sarılması için kırsala köy tipi evler yapılırken, kent merkezi için de yapılması planlanan yaklaşık 200 bin kalıcı konuttan temeli atılan 30 bin 749 konutta çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Büyük deprem felaketinin ardından devletin tüm imkanlarıyla yaraları sarmak için seferber olduğunu ifade eden Masatlı, vatandaşların bir an önce kalıcı konutlarına yerleşmesi için devletin bütün imkanlarını kullandığını aktardı.

Devletin zarar gören şehir merkezleri ve köyleri ayağa kaldırmak için yoğun bir çalışma yürüttüğünü vurgulayan Masatlı, “Bu kapsamda ilk olarak vatandaşlarımızın çadır ve konteyner kentlerden kalıcı evlerine dönmeleri için TOKİ tarafından on binlerce konutun yapımına ivedilikle başlanmıştır. Hatay’ımızda şu an itibarıyla 30 bin 749 kalıcı konutun temeli atılmıştır. Diğer kalıcı konutların yapım süreci ise belirlenen takvim çerçevesinde devam edecektir” dedi.

Payas ve Dörtyol Kuzuculu TOKİ inşaat alanlarını yerinde inceleyen Vali Masatlı’ya yetkililer konutların deprem yönetmeliğine uygun olarak, radye temel sistemli olup, betonarme perde sistemiyle inşa edildiği bilgisini verdi.