Hatay’da 46 mahallede 2 bin 283 köy konutu yükseliyor

 Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremin ardından kent merkezi ve kırsal mahallelerin ayağa kaldırılması için yürütülen çalışmalar kapsamında il genelinde 2 bin 283 köy konutunun yapımının başladığını söyledi. Vali Masatlı, tek katlı, 124 metrekare, 3+1 şeklinde inşa edilen köy konutlarının, ince işçilik ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Kırsal mahalleler için yürütülen çalışmaları anlatan Masatlı, “Kent genelinde kırsal yaşamı canlandırarak tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin kesintisiz sürmesi için 46 kırsal mahallemizde 2 bin 283 konutun yapımına başlandı. Çalışmalar süratle devam ediyor. Ağır ve orta hasarlı binaların da yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor” dedi.

Altınözü Babatorun Mahallesi’ndeki köy konutlarının yapımında çalışan inşaat mühendisi Esra Abdulganioğlu da, Vali Masatlı’ya yaptığı bilgilendirmede 47 konutun yapımının sürdüğünü belirterek, “25 konutta sonuna gelmiş bulunmaktayız. Diğer 22’sinin ise kaba inşaatı devam etmektedir. Evlerimiz 3+1 ve 124 metrekare olarak dizayn edilmiştir. İnce iş, kaba iş hepsinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Hem depreme dayanıklı konutlar inşa etmeye çalışıyoruz hem de halkımızın beğeneceği yöresel mimariye uygun evler yapıyoruz. Köy halkımız için bazı evleri bitirdik, örnek daire olarak onlara sunduk” dedi.