Çelik-İş de, Ekinciler işçisi de mutlu!

Özçelik-İş Sendikası ile İskenderun Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ekinciler Demir Çelik A.Ş arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi çalışanların memnuniyetiyle sonuçlandı. Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde nihai imzalarını Ekinciler Demir Çelik A.Ş. Genel Müdürü Fatih Keseroğlu ile birlikte attı.

Güngör, anlaşmayla sonuçlanan toplu iş sözleşmesinde yıllık ortalama net  yüzde 113 oranında saat ücretlerine zam, yılda 60 gün ikramiye ve sosyal haklarda da yıllık ortalama Net  yüzde 125 oranında artış yapıldığını, ayrıca sözleşmenin 3. ve 4. 6 aylıklarında enflasyon +3 oranında zam ve eğer asgari ücret bunun üzerinde çıkarsa asgari ücrete gelen zam oranının da uygulanacağını söyledi.

Tüm çalışanlara tamamlayıcı sağlık sigortası

Sözleşmenin anlaşma ile sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, “Emekçilerimize enflasyonunun iki katı oranında  zam alarak sözleşmemizi imzaladık, hayırlı uğurlu olsun.  Bu süreçte emeği geçen başta Genel Başkanımız Yunus Değirmenci olmak üzere bölgemizin abisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun beye ve şube yönetimine teşekkür ederim” dedi.

Ekinciler Genel Müdürü Fatih Keseroğlu da sözleşmenin anlaşma ile sonuçlanmasının mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Gönül isterki emekçilerimize daha fazla verelim ama sendikamızın da çetin mücadelesi sonucunda bölgemizin de koşulları göz önüne alınarak enflasyonun yaklaşık 2 katı oranında zamma imza attık. Helali hoş olsun” diyerek, Özçelik-İş Sendikası genel merkezi ve şube yöneticilerine teşekkür etti.