Samandağ’da su isyanı!

Samandağ’da 40 derece sıcaklıkta, saatlerce su kuyruğunda bekleyen vatandaşın çilesini usta gazeteci Ferit Demir ekranlara taşıdı. 6 Şubat depremi sonrası içme suyunun yasak olduğu şehirde yardım tırından cehennem sıcağında bir koli su alabilme umuduyla metrelerce kuyrukların oluşturduğu depremzedeler, su taşımaktan yorulduklarını belirterek soruna çözüm bulunması için de yetkililere çağrı yaptı.

Büyükten, küçüğe her yaş grubundan vatandaşın yanısıra enkazdan yaralı olarak kurtulanlar dâhil su temini için uzun kuyrukların oluştuğu Samandağ’a bağlı Koyunoğlu Mahallesindeki görüntüler, izleyenlerin yüreklerinde bir kez daha deprem etkisi yarattı.

Hatay’daki işadamlarının bu konuda çok duyarsız olduklarını, içme suyunun daha çok gönüllüler ve vakıflar tarafından yapıldığına da dikkat çeken görevliler ise, “Hergün bir mahallede su dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Çöldeki vatandaşlar bile bizden daha çok su içiyor” diyerek isyan etti.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ise, Halk TV’ de katıldığı başka bir canlı yayında yaşanan su kıtlığına değinerek,  ilçenin toplanan yardımlardan faydalanmadığını, Samandağ’a örtülü ambargo uygulandığına vurgu yaptı.