Belen’deki yangın Bakan Yumaklı’nın takibinde

Belen’deki yangın başta olmak üzere devam eden orman yangınlarıyla ilgili son durumu Yangın Yönetim Merkezi’nde takip eden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangında yaklaşık 200 hektarlık bir alanın etkilendiğini söyledi.

Ekiplerin havadan ve karadan etkin müdahalesinin aralıksız sürdüğünü, askeri helikopterlerin de yangın söndürme çalışmalarına destek verdiğini ifade eden Yumaklı, yangının ilk bulgulara göre bahçe temizliğinden çıkmış olabileceğini söyledi.

Orman yangınlarının yüzde 90 insan etkisinden çıktığını, Belen’deki yangının da bundan kaynaklı olduğunu ifade eden Bakan Yumaklı, “Başlangıcı 13:57, ilk müdahale saati de 14:05 olan bir yangın. Bahçe temizliğinden çıktığını tahmin ediyoruz. Çünkü yerleşim yerinden başladı. Hali hazırda 200 hektarlık bir alan etkilendi. Hatay’daki yangının enerjisi azaldı, müdahalemiz devam ediyor. Yangına 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi” derken, anız yakma, sigara izmariti atma gibi konularda vatandaşlardan duyarlı olunmasını istedi.

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, bölge halkı da ekiplerin mücadelesini yüksek bir noktadan çaresizlik içerisinde takip ederken, 3 evin alevlere teslim olduğu, ölen veya yaralanan olmadığı da öğrenildi.