İskenderun’da konteyner kente, konteyner havuz!

İskenderun Atakaş Konteyner Kenti’nde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca yürütülen “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında yapılan havuzda, afetzede çocuklar hem yüzme öğreniyor, hem de eğleniyor.

Depremlerden etkilenen ilçede, İskenderun Teknik Üniversitesi yerleşkesindeki kentte 16 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde kurulan portatif havuz çocukların yanısıra, günün belli saatlerinde yetişkinlerin de kullanımına açılıyor.

Konteyner kentte kalan çocuklar için yüzme eğitimlerinin de verildiği havuzdaki kursa katılan 160 çocuk, eğitmenler eşliğinde yaş gruplarına göre yüzme öğreniyor.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ilçede kurulan konteyner kentlerde depremzedelerin kendilerini iyi hissetmeleri, yaşadıkları acıları unutmaları için gayret gösterdiklerini belirterek, bu kapsamda sosyal aktivite alanları da oluşturduklarını belirtti.

Demiryürek, Atakaş Konteyner Kenti’nde kurdukları yüzme havuzunun da hem depremzede minikler hem de yetişkinler için güzel bir sosyal alan olduğunu dile getirdi.

Havuzda antrenörler eşliğinde çocuklara yüzme kursu verildiğini anlatan Demiryürek, “Asrın felaketinin yaralarını sarmak amacıyla sadece fiziki barınma şartlarını değil, sosyal alanları da konteyner kentlerde kurmaya özen gösterdik. Atakaş Konteyner Kenti’nde de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kurmuş olduğu bir portatif havuzumuz var. Konteyner kentlerde barındırdığımız, konaklattığımız tüm çocuklarımızın bu tesislerden faydalanmasını amaçlıyoruz. Yaklaşık 40 kişilik 4 grup halinde çocuklarımız burada yüzme öğrenecek. Aynı zamanda konteyner kentlerde kalan yetişkinlerimizin de günün belli saatlerinde bu havuzdan istifade etmesine imkan sağlayacağız” dedi.

Demiryürek, konteyner kent dışında ilçede farklı noktalarda üç portatif havuzun daha bulunduğunu sözlerine ekledi.