“CHP’yi güvenli limana taşıyacak kaptan Kılıçdaroğlu’dur!”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kurultayın yerel seçimin ardından yapılacağına dair işaret olduğunu belirterek, “Sayın Genel Başkan ‘Bu gemiyi güvenli limana yanaştırana kadar kaptanlığı bırakmayacağım’ dedi. Bu benim için son derece değerli bir tespit” vurgusu yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SonSöz TV’de katıldığı programda, İzmir’in en önemli gazetecilerinden Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı ve “CHP’yi güvenli limana taşıyacak kaptan Kılıçdarolu’dur!” dedi. Başkan Soyer, gündemi uzun süredir meşgul eden Tunç Soyer-Ekrem İmamloğlu görüşmelerine de açıklık getirdi.

Görüşmenin detayları

Değişim tartışmasına ‘Yeni Siyaset Belgesi-İzmir Duruşu Bildirgesi’ ile katılan Başkan Soyer, parti içinde değişim tartışmalarını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını Gazeteci Fatih Yapar’a anlattı.

‘Farklı düşünüyorum!’

Yapılan görüşmede İmamoğlu’nun düşüncelerini öğrenmek ve dinlemek için biraraya geldiğini ifade eden Soyer, “İmamoğlu’nu anlamaya çalıştım. Bunları uzun uzun anlatmayacağım ama benim farklı düşündüğümü net olarak ifade ettim” sözleriyle değişimin neresinde olduğunu ortaya koydu.

‘İçime sindiremedim!’

Ekrem İmamoğlu’nun kamuoyundaki değişim ile ilgili değerlendirmelerine katılmadığını o görüşmede dile getirdiğini açık yüreklilikle anlatan Tunç Soyer, “Ancak ben bunu içime sindiremedim. Basın vasıtası ile haberdar olmak doğru biçim değildi. Sadece medya üzerinden Ekrem Bey’i anlamak istemem. Bu olamaz. ‘Nedir aklından geçen anlat bir’ demek istedim” şeklinde konuştu.

‘Doğru yol haritası gerek’

Bu tür tartışmaların doğru olmadığını özellikle vurgulayan Soyer, değişimin parti içindeki dinamiklerle olması gerektiğini hatırlatarak, “Benim kastettiğim, içeriğe dair bir değişimdir. Türkiye ikinci yüzyılına girerken CHP yeniden değişimin ikinci yüzyılının dinamiklerini doğru anlamanın ve doğru yol haritası ortaya koymanın odağı olmalıdır. Toplumun dinamikleri, Türkiye’deki siyaset mekanizmalarını önüne geçti. Seçmenler nesne olmaktan çıktı özne haline geldi” ifadelerini kullandı.

‘Kaptan, Kılıçdaroğlu’dur!’

Başkan Soyer, kurultayın yerel seçimin ardından yapılacağına dair emareler olduğunu belirterek, “Sayın Genel Başkan ‘Bu gemiyi güvenli limana yanaştırana kadar kaptanlığı bırakmayacağım’ dedi. Bu benim için son derece değerli bir tespit. Olması gereken de bu” değerlendirmesini yaptı.

Yiğidin hakkı yiğide!

Kurultayın seçimin ardından yapılmasını da savunan Soyer, ‘Yeni dönemde belediye başkanı olmak mı istiyor?’ sorusunu beraberinde getirdiğinin hatırlatılması üzerine herhangi bir kişisel beklentisinin olmadığını ve partisinde köklü bir değişime ihtiyaç duyulduğun söyleyerek, “Benim bahsettiğim değişiklik 8 ay içinde yapılabilecek bir şey değildir. Bunu temel adımlarını atabilirsiniz, öncülerini ortaya koyabilirsiniz. 2019 yerel seçim zaferi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun çabası ile gerçekleşti. 11 büyükşehrin alınması tamamen onun stratejisiyle, onun yaptığı istişarelerle başarıldı. Bugün da yine yerel seçime giderken onun liderliğinde gitmenin doğru olduğunu düşünüyorum” dedi.

‘İzmir, tarihi sorumluluğun farkında!’

Çok daha berrak ve net CHP duruşuna ihtiyaç olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Daha solda, Atatürk’ün çizgisinde ve CHP’nin 6 ilkesini masaya koyan bir duruşa ihtiyaç var. İşte bu duruşta; biz, kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir diyoruz. Bunu İzmir yapmayacaksa kim yapacak? İzmir, tarih boyunca Anadolu’nun lokomotifi olmuş. Şimdi de İzmir’e çok büyük sorumluluk düşüyor. İzmir, tarihi sorumluluk taşıyor. İzmir, Türkiye’nin değişimin ve aydınlık geleceğe taşımanın yine lokomotifi olmak zorunda” mesajını verdi.