HAK-İŞ Başkanlar Kurulu İskenderun’da toplandı

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci, asrın deprem felaketinin neden olduğu yıkıma ve yaralara dikkat çekmek, depremzede üyelerini ve vatandaşları unutmadıklarını göstermek amacıyla Başkanlar Kurulu Toplantısı’nı İskenderun’da gerçekleştirdi.

Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör’ün ev sahipliğinde Anemon Otel’de gerçekleştirilen toplantı öncesi basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Değirmenci, depremin açtığı yaraların sarılması için yürütülen sendikal faaliyetler, çalışma hayatındaki gelişmeler ve İSDEMİR toplu sözleşmesinin detayları hakkında bilgiler verdi.

Depreme rağmen işine, işyerine, fabrikasına sahip çıkan üyelerine teşekkür eden Genel Başkan Değirmenci, “Depremin ilk anından itibaren, genel merkezimizde kriz masası oluşturarak, gerek üyelerimiz, gerekse depremzede vatandaşlarımız için çalışmalarımızı hızla başlattık. Özelikle depremden etkilenen üyemizin en çok bulunduğu bölge olan İskenderun’a ulaşan yardımların koordinasyonuna katkı verip, üyelerimizin bu yardımlardan faydalanması için çalışma yürüttük. Bunun yanısıra İSDEMİR’de toplu iş sözleşme masasına oturduk. Depreme rağmen, işine, işyerine, fabrikasına sahip çıkan üyelerimizin boynunu bükük bırakmamak, yaşadıkları acıları bir nebze de olsa dindirmek, unutturmak için sözleşme masasına oturduk. Sahadan, üyelerimizden, İskenderun teşkilatından aldığımız bilgiler ışığında masaya geldik. Üyelerimizin ve ailelerinin yüzlerindeki acı tebessümleri tatlı bir gülüşe çevirmek için elimizden gelenin fazlasını ortaya koymak için, gece gündüz çalıştık, çabaladık. Olağanüstü hal ilan edilmesiyle birlikte durma noktasına gelen sözleşme sürecini, yeniden hızlandırmak için her türlü girişimde bulunduk. Nihayetinde de, üyelerimizin hemen hemen hepsinin memnun olduğu bir toplu iş sözleşmesini, masa başında imzalamayı başararak, kazanımlarla dolu bir sözleşmeyi üyelerimize hediye ettik. İSDEMİR’de ilk altı aylık dönem için 7 TL+Yüzde 55 gibi rekor bir oranda ücret artışı sağlayarak, son dönemlerin en iyi toplu iş sözleşmesini imzalamış olduk” dedi.