Hayır duası alan güzel yürekler iyi ki varsınız!

Üsküdar Belediyesi, son yüzyılın en büyük deprem felaketinden etkilenen Hatay’da yürüttüğü yardım seferberliğini Kurban Bayramı’nda da sürdürdü. Hayırseverlerin desteğiyle kesilen 2 bin 500 adet kurbanlık ile Üsküdar’da kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi yaklaşık 10 bin aileye kurban eti dağıtan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, deprem bölgesini de unutmayarak İskenderun’daki Üsküdar Belediyesi Çadır Kenti’ndeki depremzedelere özel olarak muhafaza edilmiş kavurma gönderdi. Üsküdar Belediyesi’nin deprem bölgesinde bayram dayanışmasını büyüttüğü kavurma dağıtımını İskenderun Kaymakamı Mustafa Sefa Demiryürek bizzat gerçekleştirdi.

Konteyner Kent’teki afetzedeleri tek tek gezerek hem emanetlerini teslim eden, hem de bayramlarını kutlayan Kaymakam Demiryürek bayramın geleneğinden kolonya ve şekerle karşılandı.

Vatandaşların hayır duasını alan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, böylesine güzel bir hayır organizasyonun ucunda yer almaktan büyük keyif aldığını belirterek, “Emeği, katkısı olan tüm hayır sahiplerimizden ve Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’den Allah razı olsun” derken, depremzede vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getirdi.


Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, bayramın paylaşmak ve uzak yakın demeden bir olmak anlamı taşıdığını belirterek, “Üsküdar’da kurban eti dağıtırken, depremzede kardeşlerimizi de elbette unutmadık. Kurban etlerini pişmiş biçimde konteyner evlere ulaştırdık. Seneye de Allah’ın izniyle kalıcı evlerinde, biz onlara misafir olacağız” dedi.