İmamoğlu, bayram öncesi Hataylılarla kucaklaştı

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayram öncesi Hatay’da halkla buluşarak hem bayramlaştı, hem de Samandağ’daki Hz. Hızır Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti.

Halkın büyük ilgisiyle karşılanan İmamoğlu, Samandağ Deniz Mahallesi Yaşar Kemal Caddesi asfalt yapım çalışması ile Hz. Hızır Türbesi Çevre Düzenleme Projesi’ni inceledikten sonra Hz. Hızır Türbesi’nin önünde vatandaşlarla bayramlaştı.

Samandağ’ın ardından Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerini ziyaret eden, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile de biraraya geldi.

İmamoğlu, depremin ilk gününden beri Hatay’ı yalnız bırakmadıklarını, geçici barınma evlerinden yolların asfaltlanmasına, sosyal destekten şehir planlanmasına kadar Hatay’ın İstanbul’u yanında hissetmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Bayram öncesi Hatay’da görev yapan personeli ile de bayramlaşan İmamoğlu, “Hatay dahil 11 ilimizde büyük bir acı yaşadık. Çalışma arkadaşlarım iyi ki varsınız. Manevi bir görev yerine getirdiniz. Büyük bir kadroyla buraya emek verdik. Gönülden bu işi yapan yüreğiniz olmasa biz bugün konuşamazdık. Sorumluktuk alma ve bir olma duygusu çok önemli. Sizlere teşekkür ediyorum. Acılar çok büyük, buraya ne kadar destek versek az. Vefakar mücadelenizle İBB olarak Hatay’a güçlü bir destek sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

İmamoğlu’na ziyaretinde CHP Hatay milletvekilleri eşlik etti.