Asrın felaketinde Hatay’da 2 bin 930 öğrenci vefat etti!

Bir dizi ziyaret ve inceleme için Hatay’a gelen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Afet Bölgesi Eğitim Öğretim Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısına başkanlık etti.

Hatay Afet Koordinasyon Merkezinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü Yöneticileri ve İlçe Millî Eğitim Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, okul müdürlerinin görüş, öneri ve taleplerini dinleyen Bakan Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının bugün açıklandığını, sınav kılavuzunun ise 26 Haziran pazartesi günü ilan edileceğini söyledi.

Deprem bölgesine pozitif ayrımcılık vurgusu yapan Bakan Tekin, “Normalde kılavuzu da bugün ilan edecektik, ancak deprem bölgesinde yaşayan gençlerin yaşadığı sıkıntıları tolere etmek için, katkısı olacak pozitif ayrımcılık yapabilir miyiz diye düşündük. Bakanlığımız bahar yarıyılı derslerini de sınav kapsamı dışında tutmuştu. Bu çocuklarımızın belki emeklerini karşılama anlamında yetersiz olabilir. Başka bir tedbir alabilir miyiz, başka bir pozitif ayrımcılık yapabiliriyiz diye inceledik ve araştırdık. Yapabileceğimiz pozitif ayrıcalığı da kılavuza dercedebilmek açısından kılavuzu pazartesi yayınlayacağız. İnşallah çocuklarımız hayallerindeki okullara gitmiş olabilirler. Tercih başvuru tarihlerinde herhangi bir değişiklik yok. Başvurular 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek. İnşallah sağlıklı bir süreci hep beraber atlatırız” dedi.

Toplantıda, ilimizde yürütülen ve planlanan eğitim, onarım ve inşa faaliyetleri hakkında bilgiler veren Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk de, “Depremden önce 434 bin 446 olan öğrenci sayımız an itibariyle 387 bin 582’ye düşmüştür. Farklı illere giden 28 bin 270 öğrencimiz okulların açılmasıyla tekrar ilimize nakillerini almışlardır. Depremden sonra açılan okullarımızda 223 bin 522 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir. Ayrıca depremde 994 öğrencimiz hastanede tedavi görmekte olup, 2 bin 930 öğrencimiz de vefat etmiştir” bilgisini paylaştı.

Bakan Tekin, daha sonra İGA Konteyner Merkezi’nde öğretmenlerle buluştu. Bakan Tekin, İskenderun Limanı’nda demirleyen Rauf Bey Gemisi’ni ziyaret edecek.