İskenderun’da bu yıl kurbanlık satış noktası; Çankaya

İskenderun Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala “Kurban Satış Alanı” olarak belirlenen alanda vatandaşların rahatlıkla kurbanlık alabilmesi için çalışmalarını tamamladı.

Ekipler, Çankaya Mezarlığı karşısındaki alanda zemin düzenleme, yer çizgileri, genel temizlik, ulaşım gibi düzenlemeleri yaparak kurbanlık alışverişinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için gerekli planlamaları tamamlarken, bazı kurban satıcılarının da alandaki yerini aldığı gözlendi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, vatandaşlara rahat ve huzur içerisinde kurbanlık alışverişlerini yapmalarına imkân tanıyacak ortamı sağlamak için çalıştıklarını belirtirken,  sağlıklı ve hijyenik koşullarda kurban kesimi için kurban komisyonunca belirlenen kurban kesim noktalarını da açıkladı.

Başkan Tosyalı ayrıca, vatandaşlara herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için komisyonun aldığı karar doğrultusunda da kurban satış yerinde ve çevresinde kesinlikle kurban kesiminin yasak olduğunu, kurban satan ve kaçak kesim yapanlara ilgili kanun gereğince 3036 TL para cezası uygulanacağını ifade etti.