Hatay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı duygulandırdı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin TBMM 28. Yasama Dönemi ilk grup toplantısında, teşekkür ziyareti için bayramdan sonra Hatay’a geleceğinin mesajını verdi.

Meclisin yeni yasama döneminin hayırlara vesile olmasını dileyerek, yeni seçilen milletvekillerini tebrik eden Erdoğan, 27. Dönem milletvekillerine de teşekkür etti.

Seçim değerlendirmesi yaptığı konuşmasında, Hatay vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu seçimlerde kendi teşkilatlarımızın yanında Cumhur İttifakı’nda birlikte hareket ettiğimiz ortaklarımızda olağanüstü çaba harcadı. Kıymetli genel başkanlarla deprem bölgesindeki kardeşlerimizin acılarını beraber paylaştık. Tercihini demokratik yollarla gösteren tüm vatandaşlarımıza ve depremzedelerimize teşekkür ediyorum. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin desteğini asla unutmayacağımızın bilinmesini istiyorum. Yurtdışındaki vatandaşlarıma minnettarlığımı özellikle belirtiyorum. Gurbetçilerimiz sandıkları patlatarak Türkiye’nin iftihar meselesi oldular. Değerli kardeşlerim birileri koltuk peşinde koşarken biz farkımızı böyle gösterdik. Milletimiz bizim samimi gayretlerimizi görüp ödüllendirdi. Sandık sonuçları Anadolu irfanının hafife alınmaması gerektiğini hatırlatmıştır. Birileri hazmetmekte zorlansa da geçerli oyların 27 milyon 834 binini alarak yüzde 52,18 oy oranı ile büyük zafer elde ettik. Ezici çoğunlukla milletin güvenine mazhar olduk. seçim bölgelerinin hepsinde oylarımızı artırdık. Bayburt 82.45 ile, ilçelerde Harran 95,30 oy oranı ile en yüksek oyu veren yerler oldu. Depremde en ağır yıkımı alan Hatay’ın bizden yana seçim yapması bizleri mesut etti. Şükran borcumuzu bayramdan sonra yapacağım ziyaretlerle bizzat ödeyeceğiz” dedi.

Toplantıya İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da katıldı.