‘Ahbap’lar Arsuz’da okul açtı!

Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin yıkıma yol açtığı Hatay’ın Arsuz ilçesinde Ahbap Derneği’nce prefabrik olarak yaptırılan Uluçınar İlk ve Ortaokulu hizmete girdi.

Depremin yaralarının hafifletilmesi ve depremzedelere yardımın hızlı ulaştırılması amacıyla yürütülen dayanışma seferberliğinde öne çıkan AHBAP Derneği’nin kurucusu, ünlü sanatçı Haluk Levent’in katılımıyla düzenlenen açılışta Hatay’ın Arsuz ve Samandağ ilçelerinde koordinatör vali olarak görev yapan Mehmet Emin Bilmez, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk ile ilçe protokolü de yeraldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk, yeniden yaptırılan 12 derslikli Uluçınar İlk ve Ortaokulu’nun 150 öğrenciye hizmet vereceğini belirterek, eğitime sunduğu katkılardan dolayı Haluk Levent ve ekibine teşekkür etti.

Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar da eğitime önem verdiklerini belirterek, okulun açılmasında emeği geçen Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür etti.

Ünlü sanatçı Haluk Levent de okul açmaktan duyduğu mutluluğu anlatarak, “Gururluyuz ve mutluyuz. Bugün 3 okul ile birlikte toplam 15 okulu teslim ettik. Antakya Alaattin köyü İlkokulunu bitirdik. Reyhanlı Üçtepe İlkokulu ile Arsuz Uluçınar Ortaokulu’nun da açılışını yaptık. Altyapı desteği veren sayın Valimiz M.Emin Bilmez ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Öztürk olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Deprem bölgesinde herkes elinden geleni yapıyor. Çocuklarımızı başarılı görmek bizi daha çok mutlu ediyor. Açtığımız okullardan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Kurdelenin kesilmesinin ardından  Ahbap derneğinin kurucusu ve müzisyen Haluk Levent, okulu gezerek öğrencilere karne verdi.