Bakanın ‘Enerji’si Hatay’ı sardı!

Asrın felaketinde büyük bir yıkımın yaşandığı Hatay’dan uzun bir aradan sonra Türkiye Yüzyılı’nın yeni kabinesinde Kırıkhan’dan bir ismin bakanlığa getirilmesi sevindirdi. 1975 Hatay/Kırıkhan doğumlu olan ve uluslararası kuruluşlar bünyesinde enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmaları bulunan Alparslan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na getirildi.

Sadullah Ergin’in 2009-2013 yılları arasında Adalet Bakanlığı görevini yürütmesinin ardından geçen 10 yıllık sürede, Hatay’dan kabineye giren Alparslan Bayraktar, aynı zamanda da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığ (ETKB) Bakan Yardımcısı olarak da görev yapıyordu.

Bakanlık görevine getirilen Bayraktar’a Hatay’daki siyasi isimlerden gelen tebrik mesajları arasında Kırıkhanlı İl Başkanı Mehmet Öntürk ile Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz dikkat çekti: İşte o mesajlar:

Ak Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yeni görevlerine atanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Hatay’lı hemşehrimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’ı kutluyorum. Sayın Bakanımıza vazifelerinde üstün başarılar diliyorum.”

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, “Türkiye Yüzyılının ilk kabinesi açıklandı. Bu kabinede Hataylı bir Bakanımızın olması bizleri son derece memnun etti. Hatayımızın yeniden ve güçlü bir şekilde ayağa kalkması hepimizin önceliğidir. Bu öncelik etrafında bir araya gelip şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak hepimizin borcudur. Bu uğurda mücadele edeceğine inandığımız Sayın Bakanımıza hayırlı olsun dileklerimi sunar başarılar dilerim.”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yeni görevlerine atanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Kırıkhan’lı hemşehrimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar’ı kutluyorum. Sayın Bakanımıza vazifelerinde başarılar diliyorum.”