İngiltere’nin başkenti Londra’da “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri kapsamında Hatay’a ait yemeklerin tanıtımı yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde her yıl mayıs ayında düzenlenen “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında, Fransız aşçılık okulu Le Cordon Bleu’nun Londra merkezinde Türk mutfağına ait lezzetler tanıtıldı.
Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ın da katıldığı etkinlikte, şef Ali Yalçın, Mustafa Yılmaz ve Nurperi Yiğit, Hatay mutfağına ait oruk ve tepsi kebabı yaparak, Türk mutfağının kültürünü ve zenginliklerini anlattı.
Büyükelçi Ertaş, Türkiye’nin çok çeşitli mutfak kültürüne sahip olduğunu, bu çeşitliliğin, Türk mutfağını dünyanın farklı bölgelerindeki milyarlarca insan için oldukça çekici kıldığını dile getirdi.
Ertaş, her yıl dünyanın birçok noktasında Türk mutfağının tanıtıldığı etkinlerin düzenlendiğine işaret ederek, bu yılki etkinliklerin temasını Hatay yöresine ait yemeklerin oluşturduğunu kaydetti.
Büyükelçi Ertaş, Londra’daki etkinlik kapsamında Hatay mutfağından çeşitli yemekler hazırlayan Türk şeflere teşekkürlerini sundu.
Etkinliğin ardından, Le Cordon Bleu okulu öğrencileri ve davetlilere, Hatay’ın farklı yemekleri ikram edildi.