Kılıçdaroğlu’nun Hatay’dan verdiği mesaj adres şaşırmadı!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin ikinci turuna beş gün kala 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da Millet Buluşması düzenledi. Büyük bir ilgi ve sevgi seliyle karşılanan Kılıçdaroğlu, çadır kent ziyaretlerinin ardından Antakya Parkı’na kurulan çadırdaki buluşmada deprem sonrası Hatay’a 5’nci kez geldiğini belirterek, yakınlarını kaybedenlere bir kez daha başsağlığı diledi.

Konuşması sık sık ‘Mecliste Hizbullah istemiyoruz” sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, “Öteden beri, yani siyasete girmeden öncede terörün her yerde ve her ortamda bir insanlık suçu olduğunu söyledim. Kim terörün musluğuna su taşıyorsa Allah bin türlü belasını versin. Teröre karşı nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin ortak mücadele etmemiz lazım” dedi.

‘Deprem bölgesi üretim üssü olacak’

Depremzedelere evlerini ücretsiz teslim edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İki konuda düşüncelerimi aktarmak isterim. Birincisi evleri yıkılan, işyerleri yıkılan, ahırı yıkılan herkesin ama herkesin evini, işyerini, ahırını yapacağız. Beş kuruş almadan bu binaları teslim edeceğiz. Depremle ilgili ikinci konu.  Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Hatay… Bu bölgelerin yeni bir üretim üssü olması için çaba harcayacağız. 1 milyona yakın bağımsız birim yapılacak. Fabrikalar bu bölgelerde kurulacak, üretim bu bölgelerde yapılacak. Malzemeler bu bölgelerde üretilecek. Yaralar sarıldıktan sonra da bu bölge aynı zamanda Akdeniz’in, Ortadoğu’nun ve Afrika’nın en büyük üretim bölgelerinden birine dönüşecek. Bütün bunlar yapıldığında bu bölgelerin tamamı ihracat merkezi olacak. Güvenli evlerde oturacaksınız. Alın terinin değeri olacak” dedi.

‘Türkiye’yi sığınmacı deposu yapmayacağız’

İktidara geldiklerinde sığınmacıları en geç 2 yıl içinde ülkelerine yollayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Sığınmacılar… Bu konuda büyük şikayetler var biliyorum. Sanmayın bu şikayet sadece Hatay’da. Türkiye’de 81 il var, 81 ilin tamamında da şikayetler var. İktidar sahipleri diyorlar ki ‘Biz sığınmacıları göndermeyeceğiz.’ Önümüzdeki seçim bu bağlamda önemlidir. Sığınmacıların ırkçılık yapılmadan kendi ülkelerine götürülmelerini sağlayan projemiz hazır. Bu konuda liderler karar verdik, en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğiz” dedi.

‘Geri kabul anlaşması yaptılar, Türkiye’yi bir anlamda mülteci deposu haline getirdiler” diyen Kılıçdaroğlu, “Asla ve asla Türkiye’yi bir sığınmacı deposu yapmayacağız ve Türkiye’yi buradan çıkaracağız. Suriye ile barışı sağlayacağız. Suriyeli kardeşlerimiz isterlerse hafta sonlarında buraya gelebilirler. Düğünlerini yapabilirler. Barışın, dostluğun güvencesi olacak. Bunu da yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün yayında CHP’nin reklam filmine PKK elebaşı eklenen videosunun montaj olduğunu itiraf etmesine de sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, isim kullanmadan yaptığı açıklamada, “Beni üzen şu; siyaset ahlak işidir, ahlaklı adamların siyaset yapması lazım. Siyaset rakibine iftira atmak, rakibine kumpas kurmak demek değildir. Allah bizi kumpasçılardan, Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz. Daha düne kadar bizim terörle işbirliği yaptığımızı söylediler, bununla ilgili sahte videolar hazırladılar. Dün televizyona çıkan kişi ‘Evet montajlı görseller yaptıklarını ve kullandıklarını ifade ettiler. Allah’a sığınıyorum; haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum. Rahmetli babam derdi ki; ‘Oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur. Her türlü iftiraya maruz kaldım, linçlere maruz kaldım ama bu ülkenin güzel insanlarını her zaman kucakladım. Hiçbir ayrım yapmadım. Hiçbir ayrım da yapmayacağım. Size söz veriyorum. 85 milyona söz veriyorum. 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım ve 85 milyonu kucaklayacağım. Söz veriyorum” dedi.

‘Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var’

Türkiye’nin yeni bir siyasi anlayışa ihtiyacı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Elbette ki birleşe birleşe kazanacağız. Çok güzel bir ülkemiz var. Huzur içinde, beraber yaşamak isteriz. Birinin derdi varsa o derdi paylaşmak isteriz. Kimsenin ayağına basmak istememeyiz. Yeni bir siyaset anlayışına, ahlak ve erdem üzerine inşa edilmiş bir siyaset anlayışına ihtiyacımız var. Ahlaktan ve erdemden yoksun insanların devlette işi yoktur. Amik Ovası dünyanın en verimli ovalarından biri. Hububat toplanmaya başladı. Hâlâ taban fiyat açıklanmadı. Neden bu fiyatı açıklamıyorsunuz. Açıklamazlarsa yarın ben açıklayacağım. Bizim öngördüğümüz düzende buğday için taban fiyatımız budur diye açıklama yapacağım. Şimdiden söylüyorum, çıkın açıklayın. Belediyelerimiz, depremin yaşandığı bölgelerde vatandaşlarımıza hizmet etti. Hiçbir ayrımcılık yapmadık. Bütün belediye başkanlarımıza yürükten teşekkür ediyorum” dedi.

‘Mutlaka oy kullanın!’

Oy kullanma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Sandığa gitmeyi unutmayın! Oy kullanmayı unutmayın! Vatanseverliğinizi unutmayın! Vatanseverlik oy kullanmaktır! Vatanseverlik huzuru sağlayan bütün koşulları hazırlamaktır!