Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Hatay’dan çok farklı bir oy bekliyoruz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Defne Devlet Hastanesi’nin açılışı için geldiği Hatay’da vatandaşlara seslendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de katılımıyla deprem bölgesindeki Konya Çadır Kenti’nden Hataylılara hitap eden Erdoğan, siyasi tercihi ne olursa olsun, tüm Hataylı vatandaşlara 14 Mayıs seçimleri dolayısıyla teşekkür etti.

Yapacakları açılışla ‘3 ayda hastane mi yapılırmış’ diyenlere gereken cevabı verdiklerini söyleyen Erdoğan, Pazar günü gerçekleşecek olan seçim için vatandaşlardan destek isterken, “Sandıktan çıkan iradenin başımızın üstünde yeri var” dedi.

Asrın felaketi, asrın dayanışmasını sergiledi

Deprem bölgesinde devletin tüm imkânlarını seferber ettiğini, değişimlerle beraber 650 bin görevli ve gönüllünün bölgede canla başla hizmet ettiğini söyleyen Erdoğan, “Hatay’da çok mitinglerim oldu. Zaman oldu Hatay’da yüz bin kişi ile zaman oldu 80 bin kişi ile miting yaptım. Şimdi bu depreme rağmen gümbür gümbür benim Hataylı kardeşlerim buraya toplandığına göre, demek ki kalpten kalbe bir yol var. Gerek deprem alanının büyüklüğü gerekse çetin hava şartları sebebiyle ilk günlerde bazı zorluklarla karşılaşsak da kısa sürede toparlandık. Devletimizin ve milletimizin tüm imkanlarını deprem bölgesi için seferber ettik. Kim ne derse desin devletimiz burada, AFAD’ımız burada, Kızılay’ımız burada. Konya Belediyemize teşekkür ediyorum, AFAD aynı şekilde burada seferberliğini yaptı. Arama kurtarma, yardım, destek, yeniden inşa çalışmalarımızla depremzedelerimizi bir an olsun yalnız bırakmadık. Bakanlarımız haftalar boyunca bu sahadan ayrılmadılar. Milletvekillerimiz, kurum yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız 7/24 esasına göre çalıştılar. Asrın felaketi karşısında asrın dayanışmasını sergileyerek hamdolsun yaralarımızı süratle sarmaya başladık” dedi.

Hizmetleri oy oranına göre yaptık

Defne Devlet Hastanesi’nin 300 yataklı, 11 ameliyathanesi olan, tomografi ve MR cihazlarıyla donatıldığını anlatan Erdoğan, Defne’deki hastanemizin inşallah açılışını yapacağız. Burada bir şeyi çok açık ve net konuşacağım. Defne’de Tayyip Erdoğan’a verilen oy yüzde 8,5. Peki Bay Bay Kemal’e verilen 90,5. 8,5 nire, 90.5 nire? Biz burada mezhebi bir ayrım var diye bu yatırımı yapmıyoruz. Burada bir deprem yaşadık. Bu ülkede Cumhurbaşkanı eğer bensem biz bu yatırımı yapmak zorundayız dedik ve talimatı verdik. Çünkü biz yaradanı yaradandan ötürü sevdik. Ayrım yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız.

251 bine yakın afet konutu inşa edilecek

Evi orta hasarlı olan vatandaşlar için de yeni konutlar yapacaklarını söyleyen Erdoğan, “Söz verdiğimiz üzere bölgede 905 bini aşkın ve 112 binden fazla konteynerin kurulumunu gerçekleştirdik. 13 bine yakın işyerimizi faaliyete geçirdik. Konutların inşası için ilk kazmayı vurmuştuk. Şu anda kalıcı konutların inşaatı devam ediyor. İnşallah bunları Eylül Ekim’e kadar bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu arada Antakya Küçük Sanayi Sitemizi yeniden inşa edip orayı da ayağa kaldıracağız. Bu konuda inşallah bu beklenti içerisinde olanlar herhangi bir endişe taşımasınlar. Ülkemiz genelinde 130 bin konut 36 bin köy evi 5 bin ahır olmak üzere bağımsız bölümün inşa sürecini başlattık. Hatay’da 27 bin konut, 7 bine köy evi, 700’e yakın ahırın yapımına başladık. Toplam 251 bine yakın afet konutu inşa edeceğiz. Amacımız; 319 bini 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmek. Destek ve dualarınızla inşallah sizleri yeni yuvalarınıza kavuşturacağız. ‘Milletimize bir Tayyip Erdoğan vardı, dürüst adamdı, çalışkan adamdı, mert adamdı, yürekli adamdı Allah ondan razı olsun’ dedirtebilmektir. Bunun dışında da bir hırsımız, şevkimiz, peşinden koştuğumuz hedefimiz yoktur” dedi.

“Hatay’dan bu defa çok farklı bir oy bekliyoruz”

Pazar günü gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için destek isteyen Erdoğan, “28 Mayıs’ta bunlara gereken dersi, cevabı vermek için şu 1 hafta için durmadan, usanmadan çalışıyor muyuz? Hatay’dan bu defa çok farklı bir oy bekliyoruz. İnşallah seçimden sonra ilk işlerimizden bir tanesi aile kurumumuzu anayasal bir zemine oturtmak. Petrol, doğalgaz ve nükleer başta olmak üzere enerji alanındaki hamlelerimizi biliyoruz. Ücretsiz doğalgaz başlattık mı? 1 yıl boyunca yüzde 25’i doğalgaz ücretsiz olmak üzere halkımıza vereceğimizi müjdeledik mi? Gabar’da petrolü bulduk mu? Teröristlerden orayı arındırmasaydık Gabar’da bu petrolü çıkarabilir miydik? Bu hafta sonuna kadar diyorum ki, gümbür gümbür çalışalım, Pazar akşamını Pazartesi’ye mutlu bir şekilde bağlayalım. İnşallah 28 Mayıs’tan sonra Türkiye yüzyılını sizlerle beraber inşa edeceğiz.  Bunun için önce 14 Mayıs’ta yarım kalan işimizi 28 Mayıs’ta tamamlamamız gerekiyor” derken herkesten mutlaka sandığa gitmelerini istedi.