Feci kazada bilanço ağırlaştı: 12 ölü, 31 yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Topboğazı mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 12 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 3’ü ağır 31 vatandaşın yaralandığını açıkladı.

İskenderun-Antakya karayolunda sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 DF 6798 plakalı kamyon, Topboğazı mevkiinde bir çekici ile çarpıştı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyon, karşı şeride geçerek yol kenarında asker uğurlama töreni için bekleyen vatandaşların arasına daldı. Park halindeki 11 araca çarpan hafriyat kamyonu alev topuna dönerken, kazada 12 kişi yaşamını yitirdi, 3´ü ağır 31 kişi de yaralandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kazada 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3’ü ağır 31 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bakan Koca, kaza yerine 22 ambulans ve 3 UMKE ekibi görevlendirildiğini belirterek, “Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.