Hatay’ı da ilgilendiriyor!

Hatay dahil OHAL ilan edilen il ve ilçelerde gerçek ve tüzel kişilerin çeklerinin ibraz süresi 9 Haziran’a kadar durduruldu. Resmi Gazete’de yayınlanan yeni kararlara göre Çek düzenlemesinin yanısıra, Adana, Hatay gibi deprem bölesindeki illerde su ürünleri üreticiliği yapan balıkçılara yönelik destekler de açıklandı.

Gerçek ve tüzel kişinin ibrazına ek süre tanındı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile OHAL bölgesinde yapılan çek düzenlemesine göre çek ile işlem yapanlara ilave süre tanınmış oldu. OHAL ilan edilen il ve ilçelerde gerçek ve tüzel kişilerin çeklerinin ibraz süresi 9 Haziran’a kadar durduruldu.

Hatay’daki balıkçıya 60 bin TL’ye kadar destek

Bir diğer karar ise deprem bölesindeki illerde su ürünleri üreticiliği yapanlar ile deniz ve iç sularda avcılık yapan balıkçılara yönelik destek. Bu kapsamda Adana’da deniz balıkçılığı yapanlara tekne ebadına göre 5 bin TL ile 30 bin TL arası, Hatay’da ise 10 bin TL ile 60 bin TL arası destek verilecek. İç sularda avcılık yapılan illerde ise yine tekne abadına göre 3 bin 500 TL ile 6 bin TL arası destek ödemesi yapılacak.

Su ürünleri yetiştiriciliği yapanlara ise yumurta başına 20 kuruş, yavru balık başına 1 TL, porsiyonluk balık başına 30 TL, anaç balık başına ise 250 TL destek verilecek. Ödemeler yıl sonuna kadar bir defaya mahsus yapılacak.