Demirel, ‘Hatay için keşke daha fazlasını yapabilsek’

Türkiye Futbol Federasyonu ve GoArt Metaverse’nin deprem bölgesi ve afetten etkilenen futbol paydaşları için başlattığı yeni projenin tanıtım törenine katılan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, “Keşke depremi hiç yaşamamış olabilsek” dedi. Demirel, depremde hayatını kaybeden Ganalı oyuncu Christian Atsu’yu da isminin yer aldığı Hataysporlu futbolcular tarafından imzalanan takım formasını TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye hediye ederek andı.

TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, GoArt Metaverse platformu kurucusu ve CEO’su Burak Soylu ile Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel’in katıldığı toplantıda, Büyükekşi, “Omuz Omuza” kampanyasında toplanan bağışlarla, 4 bin konteyneri mayısın ilk yarısında ihtiyaç sahiplerine teslim etmiş olacaklarını kaydetti.

Projenin ayrıntıları hakkında bilgiler veren Büyükekşi, “Toplamda ise 7 bin konteyner hedefimiz var. Ama yeterli değil, devam etmeliyiz. ‘Omuz omuza’ kampanyamızı 15 Haziran’a kadar sürdüreceğimizin sözünü vermiştik. İşte bugün de tüm geliri kampanyamıza aktarılacak yeni bir proje ekliyoruz. Proje ortağımız GoArt firması, 2017 yılından bu yana kurgusal evrenler inşa ediyor. Dünyanın ilk metaverse kentini Elazığ’ın tarihi yerlerinden Harput’ta kuran ve dünya çapında ödül alarak sınırları aşan bir firma. Geliştirdiği artırılmış gerçeklik platformuyla gerçek dünya ile sanal dünya arasındaki boşluğu kapatan GoArt, bugüne kadar edindiği bilgi ve tecrübeyi şimdi de depremzedelerimizin yararına kullanıyor. Platform üzerinde 3D olarak tasarlanan sanal evren ve bağış seçeneklerinin yanı sıra, TFF müzesi, deprem anıtı, ödül alanı ve oyun kurgusu içeren bir stadyum yer alacak. Oyundan elde edilecek tüm gelir, TFF’nin “Omuz Omuza” kampanyasına aktarılarak depremden etkilenen vatandaşlar için konteyner kente dönüşecek” dedi.

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ise yaptığı konuşmada, Hatay’da yaşayan insanların ligde aldıkları Kasımpaşa galibiyetinden sonra çok mutlu yattığını ancak sabahına çok büyük acılarla uyandıklarını belirterek, ” Benim geride kalan 2.5 ayda en zorlandığım soru ‘Nasılsın?’ sorusu oldu. ‘İyiyim’ desem diyemiyorum, ‘kötüyüm’ desem utanıyorum. İnsanlara nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum. Acıları var..  Kimileri eşini, kimileri işini, kimileri geleceğini, kimileri geçmişini kaybetti. Ben de orada tanıdığım çok insanı kaybettim. Ve oradaki insanların şu an da dahil neler yaşadığını iki gün önce orada olduğum için çok iyi biliyorum. Yağmur yağsa çadırda ıslanıyorlar, hava ısınsa çadırda terliyorlar. Şartlar ve imkanlar çok zor. Bu insanları eski şartlarına, eski hayatlarına döndürebilmek için elinden gelen her şeyi yapan herkese sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Keşke daha fazlasını yapabilsek, keşke bunları hiç yaşamamış ve bir daha da yaşamayacak olabilsek. Hep beraber güzel mutlu günlere ulaşabilsek” şeklinde konuştu.

Depremin ilk gününden bu yana yanlarında olan Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye teşekkür eden Demirel, “7 Şubat sabahında kalktığımızdan beri yanımızda olan Mehmet Büyükekşi Başkanımıza, yönetici abilerimize, vatanımıza, milletimize, devletimize, herkese teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten olması gerekeni, olabildiği kadar yapmaya çalıştılar.  Yeterli oluyor mu olmuyor. Ama olacaktır çünkü ben inanıyorum ki; Türk Milleti her zaman bu zor durumlarda el ele vererek, renk, din, ırk hiçbir şey ayırt etmeden elini taşın altına koyacaktır ve depremzede vatandaşlarımıza yardım etmek için çalışacaktır. Sizlerin huzurunda tekrar Omuz Omuza kampanyasında olduğu gibi bu projeye de öncülük eden Futbol Federasyonu’na çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.