Ekrem İmamoğlu’ndan muhteşem Samandağ buluşması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte depremden etkilenen Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde gerçekleştirdikleri halk buluşmasında, depremzede vatandaşlarla bayramlaştı.

Samandağlıların sevgi seliyle karşılaşan Akşener ve İmamoğlu, Çiğdede Asri Mezarlığı’nda buluşarak, Samandağ Şehitliği ziyaretinin ardından Tank Teğmen şehit Ali Emre Fırıncıoğulları’nın kabri başında dua etti.  İBB’nin Samandağ’da kurduğu kıl çadır kentine de geçen İmamoğlu, depremzedelerin sorunlarını dinleyerek, kendisi için toplanan kalabalığa hitap etti.

Hz. Hızır Türbesi Önünde gerçekleşen buluşmada vatandaşlara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hatay’da olduğu için Ekrem İmamoğlu’nun programına dahil olduğunu kaydederken, “Dolasıyla bugün bu güzel toplantıda sizlerle beraber olmamı sağladı. Ona ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Her birinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Aslında Samandağ olmuş, uzun uzun konuşmaya lüzum yok. Malatya’daydım oradan selam getirdim. 14 Mayıs’ta gerçi Samandağ kararını vermiş ama başkalarına da anlatın; inşallah bu harami düzeni göndereceğiz. Anlaşılıyor biraz ağlaya ağlaya gidecekler. Ama biz onlara karşı adil olacağız. Onlar bize adil olmadılar ama biz onlara adil olacağız ve 14 Mayıs akşamı Sayın Kılıçdaroğlu’nu o sandalyeye oturtacağız. 13’üncü cumhurbaşkanını inşallah Sayın Kılıçdaroğlu olarak seçeceğiz. Millet İttifakı’nın adayı olarak seçeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, 13’üncü Cumhurbaşkanımız. Sayın İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı etkin, yetkili ve etkili birer başkan yardımcısı olarak onlara da oy vereceksiniz. Dolasıyla CHP’liler gücenmeyin de; bir oy Kemal’e bir oy Meral’e alabilir miyim ? O zaman Samandağ’da her aileden tek bir oy isteyeyim” diye konuştu.

Ayrımcılığı, nefreti bu ülkeden söküp atacaklarını söyleyen Ekrem İmamoğlu ise, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve ittifak ortağı genel başkanları ile Mansur Başkanımız da bize bağlanacaklar. Deprem bölgesinin 8 noktasından Türkiye’ye sesleneceğiz. Deprem bölgesinde var olan vatandaşlarımız, 86 milyon vatandaşımızın canıdır. 15 Mayıstan sonra hep birlikte Hatay başta olmak üzere deprem bölgeyle ayağa kalkacağız. Acımız büyük, insanlarımızı kaybettik. Bütün kayıplarımıza Allahtan rahmet diliyorum.  Deprem acı bir olay. Geçmişten bugüne deprem gereğini yerine getirme konusunda hassas olamadık. Eksiklerimiz var. İnşallah göreceksiniz, sizleri sağlam yuvalarınıza hep birlikte kavuşturacağız” dedi.

Samandağ’a, eşi Dilek İmamoğlu ve oğlu Semih İmamoğlu ile birlikte geldiğini belirten İmamoğlu, “Bir kardeşiniz, bir evladınız, bir yol arkadaşınız olarak depremin ilk anından itibaren hep sizinleydik, hep sizinle olacağız. Depremden sonra memleketimin birçok yerini ziyaret ettim. Herkese şunu söyledim. Memleketimin 11 ilinde, 14 milyona yakın insanımın canı yandı. Dedim ki, ‘Ey milletim; neyimiz var, neyimiz yok ortaya koyacağız. O 14 milyon insanı, kendimizle maddi-manevi eşitleyeceğiz.’ ‘14 milyon insanımıza hep beraber el vereceğiz’ dediğimde, ‘Var mısınız’ dediğimde, hepsi içinden yürek dolusu ‘Varız’ dedi. Bu memleketin 86 milyon insanını bir gören, bir arada gören, yürek, yüreğe hisseden ve hiçbir insanını birbirinden ayırt etmeyen bu cennet vatanın insanlarına layık olmak için her şeyi yapacağız. Şu anda deprem bölgesinde hep birlikte, can canayız. Biz bu yola baş koyduk. Bu millet iyileşmek zorunda. Bu millet acı değil, güzel günler yaşamak zorunda. Çünkü bu millet, iyi günü de hak ediyor. Her gününü bayram gibi yaşamayı hak ediyor. İşte bu bağla ve bu anlayışla biz bu bayramda ‘hak, hukuk, adalet’ diyen, milletin vicdanını tüm erdemiyle hisseden ve devlet insanı olarak bu memleketin demokrasiyle kucaklaşmasını sağlayacak olan -kendisi de deprem bölgesinde- Cumhurbaşkanımız, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını getirdim” dedi.

 “Bu memleketin yok Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i. Bu memleketin yok Alevi’si, Sünni’si. Bu memleketin güzel Türk milleti var. Bu memleketin canım bayrağı var” var diyen İmamoğlu, şöyle konuştu: “Hakkari’den Edirne’ye, Artvin’den Muğla’ya bu memleketin milleti, bu memleketin insanı, her şeyini memleketi, vatanı için verir. Onun için çok çalışacağız ve kazanacağız. Ama çok çalışmamız lazım. Öncelikle bayramınız mübarek olsun. Şimdi önümüzde kalan günleri çok iyi değerlendireceğiz. 2 gün sonra 23 Nisan. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Doya doya kutlayacağız. Pazartesi sabahı itibariyle, 24 saat 22 gün çalışacağız sizlerle. Diliyor ve istiyorum ki; olur ya, kalbi kırık olur, hafif de kızgın biri olur. Olur ya başka bir düşüncesi olan olur. Mutlaka etrafınızdaki insanlara, bizim ne kadar mücadele edeceğimize dair ne kadar güçlü bir kadromuz olacağımıza dair anlatın. Biz çok güçlüyüz. Bakın, İstanbul’da çok güzel işler yaptık. Mansur Başkanımın da size selamlarını getirdim. Biz, Genel Başkanımızın, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde güçlü bir ekibiz. Biz, kendimiz kadar sizlere, bu milletin evlatlarına güveniyoruz. Çünkü onlarla çalışacağız. Onlarla başaracağız. Öyle anlatın. 22 gün durmaksızın çalışmaya var mıyız? Sandığa coşa coşa gitmeye hazır mıyız? Hep birlikte sandıklara sahip çıkacak mıyız? Harikasınız. Allah sizi korusun. Evladınız, kardeşiniz, arkadaşınız olarak size söz veriyorum. Bu memleketin düze çıkması için yuvalarınızda, çarşınızda, pazarınızda, sahilinizde, bütün maneviyatınızla, bu memleketin tarihiyle buluşmanız için bu kardeşiniz, hayat boyu çok çalışacak.”

İmamoğlu, İstanbul seçimlerinin favori sloganını bulan Berkay Gezgin’in de Hatay Samandağlı olduğunu belirtti ve vatandaşları son söz olarak, “Her şey çok güzel olacak” tezahüratıyla selamladı.

Akşener ve beraberindekiler, Reyhanlı ilçesinde de Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasına ziyarette bulundu.