CHP Hatay’da kritik seçim toplantısı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Millet İttifakı’nın Hatay Milletvekili adayları ve ittifakı oluşturan partilerin İl ve ilçe yöneticileri ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon çadırında bir araya geldi.

Toplantıya 27. Dönem Milletvekili Serkan Topal ve 28. Dönemde yeniden aday gösterilen milletvekili Mehmet Güzelmansur ile listelerde kendilerine ilk kez yer bulan Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu, Necmettin Çalışkan, Hikmet Hatunoğlu, Gökhan Özer, Bekir Atahan ve Tamer Apiş katıldı. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesindeki hazırlıkların ve alınması gereken önlemlerin konuşulduğu toplantıda ayrıca Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin il ve ilçe yöneticileri ile bazı mahalle muhtarları da yer aldı.

Şehir dışındakiler gelip oy kullanmalı!

Partilerin il ve ilçe başkanları seçim öncesi yaptıkları hazırlıklardan söz ederken, özellikle seçim günü sandık başlarında görev alacak müşahit listeleri üzerinde titizlikle çalışılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca şehir dışındaki seçmenlerin, seçim günü Hatay’a geliş ve gidiş süreçlerinin organizasyonuna ilişkin de görüşlerini anlatan ittifak temsilcileri, geçici olarak başka illere gidenlerin seçim günü Hatay’a getirilmesi için ittifakın tüm illerdeki yöneticilerinin görev alması gerektiğini ifade etti.

“Kader seçimine giriyoruz”

Yapılan değerlendirmeler sonrasında kısa bir açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş “Bir kader seçimine giriyoruz. 14 yıldır siyasetin içindeyiz. Bu genel seçim öncesinde parti yöneticilerimiz ve örgütlerimiz çok tecrübeli. Öncelikle iyi bir organizasyon şeması yapılması ve sonrasında da bu şemada seçim öncesi ve seçim günü yer alacak partililerin isimlerinin iyi belirlenmesi gerekiyor. CHP İl Başkanlığımız bu şemayı kısa sürede oluşturacaktır” dedi.

“CHP ve Millet İttifakı için bugün milat olsun”

Hataylı hemşerilerinin büyük sorunları olduğunu da belirten Başkan Savaş, “Herkesin acısı var ve bunlar çok büyük acılar. Dikkat etmeliyiz. Bizim insanları oy kullanmaya getirirken onları mağdur etmememiz gerekiyor. Bizim kimseye kırgınlığımız yok, Millet İttifakı ne kadar güçlü ise biz de o kadar güçlüyüz. Hepimiz için bir milat olsun, el ele göz göze hep birlikte çalışalım. Bu seçim ya demokrasi ya totaliter rejim seçimi olacak. CHP ve Millet İttifakı için bugün milat olsun. Biz sayın Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olması ve en çok sayıda milletvekili çıkarmak için çok çalışacağız” şeklinde konuştu.