Şehrin enkazını taşıyan kamyonlar uzun kuyruklar oluşturdu

Hatay’da hafriyat kamyonlarının döküm alanlarına giderken oluşturduğu yoğunluk dronla görüntülendi.

Kentte AFAD koordinasyonunda yürütülen enkaz kaldırma çalışmaları yoğun şekilde devam ederken, DSİ, il özel idareleri ve gönüllülerden oluşan ekiplerin bugüne kadar hafriyat döküm sahalarına 300 bine yakın sefer yaptı.

10 binin üzerindeki yapıda enkaz kaldırma çalışması devam ederken, özellikle Antakya ve Defne’deki yıkımın yoğun olduğu mahallelerde DSİ’nin yoğun iş makinesi ve kamyon filosuyla gönüllüler ve özel şirketlerin de katılımıyla yürütülen çalışmalarda, döküm sahasına giden kamyonlar, yer yer kilometrelerce alanda yoğunluk oluşturdu.

Kentin farklı güzergahlarında oluşan araç konvoyları ve döküm sahasındaki yoğun mesai dron kamerasıyla görüntülendi. Çok sayıda moloz yüklü kamyonun kilometrelerce uzayan konvoyda döküm alanına yönelmesi dikkati çekerken, döküm sahasında ise iş makineleri çalışmalarını sürdürüyor.

DSİ Adana 6. Bölge Müdürlüğü Saha Formeni Mehmet Karaca, Hatay’ın eski haline dönmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, makine filolarının kapasitesinin çok yüksek, kamyon sayılarının da fazla olduğunu kaydetti.

Karaca, sabah erken saatlerde göreve başladıklarını, hafriyat döküm sahalarına giden kamyonların yoğunluk oluşturduğunu belirterek, “Çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Acil yıkılacak binaları yıkıp molozları kamyonlara yüklüyoruz. Hatay’ın birçok yerinde çalışmalarımız var. Onun için haliyle konvoy oluyor. Şu anda Hatay’da aşırı yoğun bir çalışma yürütülüyor. Birinci önceliğimiz tehlikeli binaları bir an önce insanlara zarar vermeden yıkıp Hatay’ı normale döndürmek” ifadesini kullandı.

DSİ Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü operatörlerinden Mehmet Çoşkun da Hatay’ı ayağa kaldırmak için geldiklerini, mesailerinin yoğun geçtiğini belirtti.

Devletin güçlü ve kuvvetli olduğunu, ellerinden geldiğince DSİ ailesi olarak da çalışmaları sürdürdüklerine işaret eden Çoşkun, Hatay’ı eski günlerine kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi.