Enkaz kaldırıldıkça, yürek yakan görüntüler ortaya çıkıyor

Depremlerden en çok etkilenen Hatay‘da, enkaz kaldırma çalışmalarının ardından havadan çekilen yeni görüntülerde felaketin boyutu net şekilde görüldü. Önce Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri, ardından 20 Şubat’ta yaşanan deprem Hatay kent merkezi ve ilçelerinde büyük yıkıma neden oldu.

Antakya, Defne ve Kırıkhan ilçelerinde yıkılmış veya ağır hasarlı çok sayıda binanın helikopterden çekilen görüntülerinde, yıkımın geniş bir alana yayıldığı, Habib-i Neccar, Şeyh Muhammed Camisi başta olmak üzere çok sayıda tarihi yapının da zarar gördüğü yer aldı.

Antakya’daki “dünyanın aydınlatılan ilk caddesi” olarak bilinen Kurtuluş Caddesi ile asırlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan binaların da yıkıldığı, bazı bölgelerde yapıların tamamının enkaza dönüştüğü görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarının yürütüldüğü bölgelerde kentin üzerini toz kaplaması da görüntülere yansıdı.

Ekiplerin, bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını 29 mahallede aralıksız sürdürdüğü çalışmalar sayesinde bazı mahallelerde enkazın büyük bölümünün kaldırıldığı gözlendi.