Depremde ‘kardeş’ dayanışması!

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremin İskenderun’da hayatı felce uğratması için ilk günden itibaren yardım ve desteklerini sürdüren Üsküdar Belediyesi, İskenderun ile kardeş şehir oldu.

İSTE’de 500 konteyner ev kurmanın yanısıra, gençlere YKS hazırlık desteği, mobil aşevi, lavabo, Ramazan Ayı iftar çadırı gibi pek çok ihtiyacı da karşılayarak depremin izlerini silmek için yardım seferberliğini sürdüren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kardeş şehir protokolünü İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte imzaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in de hazır bulunduğu törende, Hilmi Türkmen ile “kardeş kent” anlaşmasını imzalayan Başkan Fatih Tosyalı, “Üsküdar Belediyesi ile geçmişten gelen bağımızı geleceğe taşıma kararı aldık. Beraber şehri ayağa kaldırmaya çalışıyoruz” diyerek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ayrıca Üsküdar geleneği olan iftar sofralarını bu Ramazan’da deprem bölgesi İskenderun’da kurarak, mobil aşevinde dev kazanlarda kaynayan çorba ve iftar yemeklerini depremzedelere dağıtarak bir kez daha gönüllerde taht kurdu.