Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’da depremzedelerle iftar yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Hatay’daki Büyükdalyan Konteyner Kenti’nde depremzede ailelerle iftar yaptı.
Ramazana kavuşmanın heyecanının yaşandığı bu günlerde tekrar Hataylılarla beraber olmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu belirten Erdoğan, depremler sebebiyle buruk karşılanan ramazanın Türk milleti, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura, esenliğe vesile olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’la birlikte 11 ili vuran ve yaklaşık 14 milyon kişiyi doğrudan etkileyen depremin acısını 85 milyonun yaşadığını dile getirerek, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek ramazan-ı şerifin böyle anlamlı bir iftar sofrasında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu özellikle yaşıyoruz. Cumhur İttifakı olarak sizlerle bu mutluluğu yaşama fırsatını bizlere verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Nerede olursak olalım, kalplerimiz siz depremzedelerimizle birlikte atıyor. Buradaki kardeşlerimiz sıkıntı çekerken hayatı normal akışına bırakmayı, başka işlerle uğraşmayı kendimize zül addediyoruz. Deprem turisti misali arada bir buraya uğrayıp fotoğraf çektirdikten sonra sırra kadem basanlar gibi değiliz. Asla da olmayacağız. Sizler huzura ermeden, bize durmak, dinlenmek haramdır. Dertlerinize derman olabilmek, siz kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletebilmek için canla başla çalışıyoruz. Devletimizin ilgili kurumları ilk günden itibaren sahadalar. Bakanlarımız zorunlu haller dışında neredeyse bölgeyi hiç terk etmedi. Belediyelerimiz Hatay’ı, altyapısı, üstyapısı, kültürel varlıklarıyla yeniden ayağa kaldırmak için adeta zamanla yarışıyor” dedi.

Sadece Türkiye’nin değil, insanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden birinin yıkıcı sonuçlarıyla mücadele edildiğini vurgulayan Erdoğan, dün Kahramanmaraş’ta 7 bin 353 mesken ile 620 köy evinin temelini attıklarını, bugün de Hatay’da 3 bin 122 konutun yapımı için kolları sıvadıklarını bildirdi.
Depremzedelerden gönüllerini ferah tutmalarını isteyen Erdoğan, “Biz ne Hatay’ı sahipsiz bırakırız ne de Hataylıları kaderlerine terk ederiz. Devletiyle, belediyesiyle, hayırseveriyle, sivil toplumuyla, gönüllüsüyle hep beraber sizlerin yanındayız. Yaralarımızı birlikte saracak, bu badireyi birlikte aşacak, içinden geçtiğimiz bu hazan ve hüzün mevsimini inşallah birlikte bahara çevireceğiz” ifadelerini kullandı.