Mehmetçik, Bakan Akar ile iftar sofrasında

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ramazanın ilk iftarını depremden etkilenen birlikler arasında yer alan Hatay – Serinyol 8. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli personelle yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte depremden etkilenen birlikler arasında yer alan Serinyol’daki 8. Komando Tugay Komutanlığı’nın yemekhanesinde Mehmetçik ile ilk orucunu açan Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bugüne kadar terörle mücadelede kendisine verilen görevleri büyük bir kahramanlıkla yerine getirdiğini belirtti.

İftarın ardından Mehmetçiğe hitap eden Akar, “Tarihimizde ender rastlanan felaketlerden biri ile karşılaştık. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları depremle mücadele konusunda ilk andan itibaren bütün alanda milletimizin, vatandaşımızın yanına koştu. Terörle mücadelede olduğu gibi depremle mücadelede de büyük bir başarıyla vatandaşımızın yaralarının sarılmasına yardımcı oldunuz. Bundan sonra da verilecek her türlü göreve hazır olmak için aralıksız eğitim faaliyetlerini sürdüreceğiz” dedi.