İskenderun’da ilk teravih namazı kılındı

Asrın felaketinden en fazla etkilenen illerden olan Hatay ve ilçelerinde Ramazan ayının gelmesi ile ilk teravih namazı kılındı.

Yatsı ezanının okunmasının ardından Hatay’da Antakya’ya bağlı Narlıca Mahallesi’ndeki Hacı Cuma Kahraman Camisi’nde, İskenderun’da ise Meydan Mahallesi Camii yakınında kurulan çadır mescidi, Pirireis Mahallesi’ndeki Binevler Camisi yanına kurulan çadır mescidi ile Kaptan Mehmet Paşa Camiinde ilk teravih namazını kıldı. Yüzlerce kişi, Ramazan ayının ilk gününde ellerini dua için semaya açtı.

Kaptan Paşa Camii’de kılınan teravih namazında vatandaşlara Kırklareli Valisi Birol Ekici ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı eşlik etti.

Başkan Tosyalı, vatandaşlara hayırlı ramazan dileklerini ileterek, Ramazan Ayı’nın İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da ramazan ayının ilk teravih namazı eda edildi. Yatsı ezanının okunmasının ardından çok sayıda Hataylı Antakya ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi’ndeki Hacı Cuma Kahraman Camisine gelerek yatsı namazı ile beraber teravih namazı kılındı. ( Fatih Kurt – Anadolu Ajansı )