İskenderun Ramazan’a hazır!

Depremden etkilenen İskenderun’da görevli kamu kurumları, belediyeler ile sivil toplum kuruluşları ramazan ayı hazırlıklarını tamamlarken, ilk sahura bu gece kalkılacak.

Depremzedelerin ramazan ayını daha huzurlu geçirebilmeleri için planlamalarını tamamlayan Türk Kızılayı, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının aşevlerinde hazırlanan yemek ve kumanyalar, iftar ve sahur vakitlerinde depremzedelere dağıtılacak.

Koordinatör vali olarak görevlendirilen Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, İlçe Afet Yönetim Merkezi’nde yaptığı açıklamada, ramazan ayının ülkeye bereketiyle gelmesi temennisinde bulundu.

İskenderun’da 27 bin depremzedenin geçici barınma noktalarında kaldığını belirten Buhara, “Ramazan ayında ilçede 30 farklı noktaya çadırlardan iftar alanları oluşturduk. Ayrıca çadır ve konteyner kentlerde de yemek dağıtımlarımız devam edecek. Bu anlamda başta Türk Kızılay olmak üzere bütün paydaş kurumlarımızla hazırlıklarımızı tamamladık. Türk Kızılay’ın yanı sıra burada Denizli Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ve Türkiye’nin farklı noktalarından gelip destek olan belediyelerimiz ile sivil toplum kuruluşlarımız da var. Onlar da yemek işlerinde bizlere yardımcı oluyor” dedi.

İskenderun’da iki gemide kalan yaklaşık 1500 depremzedenin ramazan için yemek planlamalarının yapıldığını aktaran Buhara, bölgede çok ciddi dayanışma sergilendiğini ifade etti.