Samandağ’daki yas yürüyüşü acıyı 40’a katladı!

Depremin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’ın Samandağ ilçesinde kadınlar, hem kaybettiklerini anmak hem de tepkilerini dile getirmek için 40’ıncı gün yürüyüşü düzenledi. Ellerinde bahur ve reyhan dalları taşıyan kadınlar tepkilerini Türkçe ve Arapça sloganlarla dile getirirken, ‘Gitmedik buradayız’ diye haykırarak, memleketlerine sahip çıktıklarının mesajını verdi.

Yürüyüş için ilçenin en fazla hasar gören Cumhuriyet Mahallesi’nde toplanan ve Deniz Hastanesi önünde başlayan yürüyüşte kadınlar ellerinde, “Hüznümüz isyanımızdır”, “Afet değil katliam” yazılı pankartlar taşıdı.

Kadınlar sıkça “Gitmedik buradayız” anlamına gelen Arapça “Ma Rıhna Nıhna Hovn” ile ‘Unutmak yok, helalleşmek yok, affetmek yok” şeklinde sloganlar atarak, gönderme yaptı.
İlçedeki bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütünün de destek verdiği yürüyüşe katılanlardan bazıları, depremde ölen kadınların isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı.

Acı ve öfkenin hakim olduğu yürüyüşte, mezarların üzerini güzel kokusuyla bilinen reyhanla örten Hataylılar, ellerindeki reyhanları enkazların üzerine bıraktı.