IC İbrahim Çeçen Vakfı, İskenderun’da yaşam için var!

IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı’nın İskenderun’da depremden etkilenen vatandaşlar için ‘Yaşam için yanındayız’ sloganıyla inşa ettiği yaşam alanı açıldı.

Depremde hem arama-kurtarma çalışmaları hem de barınma ihtiyacı için seferber olan IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı tarafından inşa edilen “IC İbrahim Çeçen Vakfı İskenderun Yaşam Alanı 1.500 vatandaşa yuva olacak. Kalıcı konutlar yapılıncaya kadar bölge halkına barınmanın yanı sıra sosyal ihtiyaçlar konusunda destek vermek üzere hayata geçirilen 30 bin 840 metrekare büyüklüğündeki yaşam alanında mutfak, çamaşırhane, banyonun yanı sıra çocuk ve kadın merkezi, revir, çocuk parkı, öğrenciler için derslik, kütüphane, spor sahası, lokal, güvenlik, soğuk depolama alanı gibi mekanlar bir arada yer alıyor.  konteyner evler ile sosyal birimlerin bir arada olduğu yaşam alanında ayrıca günlük 5 bin kişiye sıcak yemek servisi yapılacak.

İskenderun’daki yaşam alanının içinde kurulan çocuk ve kadın merkezinde, yaşanan felaketin izlerini azaltmak hedefiyle eğitici ve sosyal faaliyetler düzenlenerek kadın ve çocukların yeniden ayağa kalkmasına yardımcı olmak da amaçlanıyor. İleriki dönemde depremden etkilenen kadınların, ekonomik olarak güçlenmeleri amacıyla eğitim yoluyla yetkinliklerini arttırmak, potansiyel ve halihazırda var olan girişimcilik faaliyetlerini desteklemek gibi projeler üzerinde de planlamalar yapılıyor.

IC Holding’ten tam destek

Deprem bölgesindeki barınma ihtiyacını karşılama çalışmalarına katkıda bulunmak için tüm imkanlarını seferber eden IC Holding, grup bünyesindeki otellerini de 647 vatandaşın kullanımına açtı. IC Holding ve IC İbrahim Çeçen Vakfı, depremde zarar gören illere destek çalışmaları kapsamında, bölgeye 19 tır temel ihtiyaç ve gıda malzemesi gönderdi. Hatay ve İskenderun’da toplam 7 noktada kurulan konteynerler ile günde 10 bin kişiye içecek ve yiyecek servisi sunuldu.

Desteklerinden dolayı IC İbrahim Çeçen Vakfı’na teşekkür eden İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Hayırseverlerimizin desteği ile İskenderun’da 5.000 civarında koyteyneri vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Depremin ilk gününde gelip, ne yapabiliriz diye işe koyulan  IC İbrahim Çeçen Vakfı’na kurdukları Koyteyner Kent, Aşevi ve Kreş için teşekkür ederiz” dedi.