Kırıkhan’dan deprem sonrası ilk ihracat İspanya’ya

Koruma Şirketler Grubu, depremde yapısal hasar görmeyen Hatay Kırıkhan’daki kimya fabrikasında yeniden üretime başlayarak, ilk ihracatını İspanya’ya yaptı. Fabrikada daha önce üretilen ve Türkiye’de sadece grubun üretimini gerçekleştirdiği toz kloru (TCCA) taşıyan tırlar İspanya-Valencia limanına doğru yola çıktı.
Grup, Kırıkhan fabrikasında temizlik ve hijyen ürünleri ile sanayi kimyasalları üretimine devam edecek. Ayrıca önümüzdeki döneme yönelik hidrojen peroksit başta olmak üzere grubun diğer yatırımları da sürüyor.

Kocaeli ve Denizli’nin yanı sıra Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde de fabrikası bulunan Koruma Şirketler Grubu, 6 Şubat’taki depremin ilk saatlerinden itibaren büyük zarar gören bölgeye ulaştı. Acil ihtiyaçları taşıyan yardım tırlarını, iş makinelerini ve arama kurtarma çalışmaları için destek ekiplerini Hatay’a gönderen şirket depremde evleri zarar gören çalışanları ve ailelerinin barınmaları için fabrikasının yakınında konteyner ve kendi tesislerinde imal ettiği bungalov evler kurdu
Depremde çalışanları ve ailelerinden kayıplar veren Koruma Şirketler Grubu, Hatay Kırıkhan fabrikasını çalışanları, aileleri ve bölge halkının kullanımına açtı. Depremde evleri zarar gören depremzedeler, fabrika yakınına kurulan elektrik, su ve ısıtma altyapılarının da sağlandığı konteyner ve bungalovlarda yaşamlarını devam ettiriyor. Bu yaşam alanlarında yemekhane ve çamaşırhane gibi hizmetler de sunuluyor.