Aylin Nazlıaka, Arsuz’da dayanışmayı büyüttü

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, depremden etkilenen vatandaşların sorunlarını yerinde tespit etmek ve çözüme kavuşturmak için Hatay’ın Arsuz ilçesini ziyaret etti. Hem geçmiş olsun, hem taziye niteliği taşıyan ziyarette Arsuz’un ardından Hatay Büyükşehir Koordinasyon Merkezi’nde İl Başkanı Hakan Tiryaki ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile biraraya gelen Nazlıaka’ya Kadın Kolları MYK Üyesi Yasemin Yılmaz, Merve Altınbaş, İl Başkan Yardımcısı Ercan Güçlü, İlçe Kadın Kolları Başkanı Leman Yılmaz ve yöneticileri eşlik etti.

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede CHP’nin birçok yardım faaliyeti yürüttüğünü söyleyen Nazlıaka, depremin hemen sonrasında CHP Genel Merkezi’nde koordinasyon merkezi kurulduğunu belirtti.

Afet bölgeleriyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktaran Nazlıaka, “Afet bölgelerinde kadın danışma merkezi kurmaya karar verdik. Kadın kollarımızdan bir arkadaşımız orada bulunacak. Gelen kadın arkadaşlarımız istediği gibi sorunlarını paylaşacak, biz de onları uzman kadrolarla buluşturacağız. Bir kadın hastalığı varsa konusunda uzman doktorla buluşturacağız. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik ihtiyacı varsa bir psikolog ile buluşturacağız. Hukuki bir destek almak istiyorsa da bir avukatla buluşturacağız. Asla ve asla vatandaşımızı bu süreçte yalnız bırakmayacağız. Yalnız olmadıklarını hissetmelerini sağlayacağız” diyerek, yaraların birlikte sarılacağını söyledi.

CHP Arsuz İlçe Başkanı Mahmut Şirin de bu zor günlerinde kendilerine destek olmak adına Arsuz’a gelen CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.