Hatay MEB’de görev değişiminin sesi ‘Gür’ çıktı!

Hatay’ı sarsan depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ederken, Bursa ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürleri arasında yer değişikliği yapıldı. 30 Haziran 2022 tarihinde Hatay İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Seyit Ali Büyük, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı. Bursa İl Millî Eğitim Müdürü olarak görev yapan Serkan Gür de Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirildi.

Atama öncesi, afet bölgesinde vatandaşlara destek olmak amacıyla gönüllü olarak Hatay’a gelen İl Müdürü Serkan Gür, kurulan çadır kentlerde öğrenci ve görevli öğretmenlerle bir araya gelerek yaraların sarılmasına katkı bulundu.

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası(TÖB-SEN) Yönetim Kurulu, atamaya ilişkin yaptığı açıklamada, ‘Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, yaşanan felaketin ardından eğitim emekçilerini yüzüstü bırakarak şehri terk etti, affetmeyeceğiz. Ülkedeki en büyük felaket liyakatsiz atamalardır. Komşusunu, ailesini, akrabasını, öğrencisini, arkadaşını kaybeden; evi yıkılan, hasarlı olan ve bunun neticesinde barınma sorunu yasayan, deprem travması ile karşı karşıya kalan on binlerce eğitim emekçisine empatiden yoksun ve sadece görünürde bir şey yapılıyormuş izlenimi vermek için komutlar verenleri unutmayacağız. Bu kadar yıkımların, kayıpların yaşandığı bir felakette dünya kamuoyunun yüreği, gözü felaket yaşayan illerde iken, MEB Seyit Ali BÜYÜK’e kıyak atama yapma zamanını bulmuştur. Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası olarak MEB’e çağrımızdır!!! Aynı hızla eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin sorunlarını çözünüz!! Bu atama Kızılay’ın AHBAP’a çadır satması kadar skandal içermektedir. Bu ülkenin başına gelen en büyük felaket Torpil, Adamcılık ve Liyakatsızlıktır. Hatay’daki sağlam okulların devlet dairelerine dönüştürülmesine sessiz kalan, depremzede öğrenci ve öğretmen için bir plânı olmayan, bu zor durumda şehri terk eden Seyit Ali Büyük’ü ve Milli Eğitim Bakanı’nı asla affetmeyeceğiz” diyerek atamaya tepki gösterdi.