Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘CAN’dır

Deprem felaketinin ardından, belediyede görevli ekibiyle birlikte 10 günden bu yana İskenderun’a kamp kuran Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İskenderunlular’ın takdirini topluyor. Vatandaşlar belediyecilik hizmetlerini alkışlarken, “Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ‘CAN’ dır” sözleriyle koordinasyondaki başarılarına işaret etti.

Üsküdar Belediyesi, evleri depremde zarar gören İskenderunlu vatandaşların barınma sorunu için İSTE’de çadır kent kurma çalışmalarını sürdürüyor. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in önceki görev yerinden mesai arkadaşı olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in bizzat yürüttüğü ve dayanışmayı arttıran çalışmada, İSTE içerisinde kurulacak 500 konteyner ev, 500 aileye kalıcı evleri teslim edilene kadar yuva olacak.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın da destek verdiği Başkan Türkmen, yaraların sarılması ve İskenderun’un yeniden ayağa kalkması için tüm imkânlarını seferber ettiklerini belirterek, “İskenderun Teknik Üniversitesi kampüsünün de bulunduğu Meydan Mahallesi’ndeyiz. Burası toplamda 78 bin m2’lik bir alan. Buraya konteyner kent kurma çalışmalarımız devam ediyor. Depremzede vatandaşlarımızın yaşam kalitesini üst düzeyde tutmaya çalıştığımız projemizi mart ayının sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Burası sıcak bir bölge olduğu için her bir konteynere klima da yerleştireceğiz. Hükümetimiz kalıcı evlerini teslim edene kadar, insanlarımız için mümkün olan en iyi şartları hızla tesis etmek boynumuzun borcu. İçinde oyun parkı, otopark, kreş, yemekhane, sağlık ocağı, çamaşırhane, kütüphane, yemekhane salonu ve çok amaçlı salon ile 500 konteyner evi 1 aya bitiriyoruz” diyerek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sundu.

Üsküdar Belediyesi’nin inşaa ettiği konteyner kentin, yaraları sarma sürecinde adeta ilaç gibi geleceğini söyleyen İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, “Bu zor zamanlarda bizleri ilk günden bu yana yalnız bırakmayan Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen ve kıymetli ekip arkadaşlarına ve onların arkasındaki güç olan Sevgili Üsküdarlılara teşekkür ediyorum. Ben bir Üsküdarlı olarak ve eski bir Üsküdar hizmetkarı olarak söyleyim; İyiki Üsküdar var” dedi.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, depremin ilk anından itibaren İskenderun’da olan ve çorba dağıtımı, aşevi kurulmasının yanısıra sağladığı lojistik destek ve konteyner kent kurulumuna kadar emeğinden dolayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e ve Üsküdarlılar’a teşekkür etti.  

Klimalı konteyner kentin beklide Türkiye’de bir ilk olacağını da vurgulayan Milletvekili Özel, ‘Başkanımız Hilmi Türkmen’i deprem olduğu gün hemen yanı başımızda bulduk. İyi ki Üsküdar var’ dedi.