Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hatay’da cuma namazı kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, depremden etkilenen Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’daki mezarlık kompleksi alanında kurulan çadır mescitte cuma namazı kıldırdı ve dua etti. “Kardeşlik, dayanışma ve dua” konulu hutbe veren Erbaş, “Tek yürek, yekvücut olup yaralarımızı sarmaya gayret ediyoruz. Acılarımızı hafifletmeye, umutlarımızı diri tutmaya devam ediyoruz.” dedi.

Erbaş, hutbede, milletçe zor zamanlardan geçildiğini belirterek, “Acılarımızı hafifletmeye, umutlarımızı diri tutmaya devam ediyoruz. İnancımız odur ki bu sıkıntı bulutları, ilahi rahmet rüzgarlarıyla dağılacaktır Allah’ın izniyle. Hayır ve bereket kapıları dua, kardeşlik ve dayanışma anahtarıyla açılacaktır inşallah. Gönüllerimiz, huzur ve sekinete kavuşacaktır. Böylesi zor zamanlarda millet olmanın gereği; kardeşlik ruhumuzu canlı tutmaktır. Duyarlı ve samimi olmak, birbirimizin derdiyle dertlenmektir. Ülkemizin her şehrinden, beldesinden, köyünden Hatay‘da, Maraş’ta, Adıyaman’da, Malatya’da ve diğer yerlerde depremden etkilenen her beldede kardeşlerimizin bulunması işte bunun en büyük göstergesidir. Bu; birliğin, beraberliğin, dayanışmanın en büyük göstergesidir. Darda kalan kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, afetle sarsılan dünyalarına güven aşılamaktır. Kimsesiz, yalnız ve yardımsız olmadıklarını kardeşlerimize hissettirmek, ellerinden tutmaktır” dedi.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erbaş, “Yüce Rabbimiz, aziz milletimize ve bütün insanlığa bir daha böyle acılar göstermesin” dedi.