Kruvaziyer gemisi depremzedeler için İskenderun’da

İskenderun’da depremden etkilenenlerin geçici konaklaması için Enerji Bakanlığı koordinasyonunda 1056 kişilik kruvaziyer gemisi Tosyalı Limanı’na getirildi. 400 kamaralı ve 1056 yatak kapasiteli gemide depremzede vatandaşların her türlü barınma, yeme, içme, hatta sosyal ihtiyaçları karşılanacak. Gemide geçici konaklama için AFAD’a başvuran çocuklu aile, yaşlı, engelli gibi dezavantajlı gruplara öncelik verilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İskenderun Limanına gelen geminin ilk gemi olduğunu ve görüşme halinde oldukları iki geminin daha bulunduğunu belirterek, 1500’er yatak kapasiteli bu iki geminin de uygun limanlarda vatandaşların geçici barınması için tahsis edileceğini açıkladı.

İrtibat numarası İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de gemiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızı misafir etmek üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı TPAO tarafından temin edilen Gemini adlı yolcu gemisi İskenderun Limanına demirlemiştir. Dezavantajlı (engelli,bakıma muhtaç,yatalak vb.)olanlar öncelikli olmak üzere vatandaşlarımız gemide konaklayabileceklerdir. Gemide konaklamak isteyen vatandaşlarımızın 05397099671 nolu telefon üzerinden İskenderun Kaymakamlığı görevlilerimizle irtibata geçmeleri gerekmektedir” dedi.