Arsuz’da deprem 142 can aldı!

Arsuz Kaymakamlığı, depremden etkilenen ilçede hasar tespit, enkaz kaldırma, çadır ve konteyner durumuna ilişkin açıklama yaptı. İlçede 9 öğretmen, 1 polis, 1 belediye birim müdürü olmak üzere 142 vatandaşın vefat ettiği, 306 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, ilçede toplam 148 enkaz bulunduğu ve arama – kurtarma faaliyetinin tamamlandığı belirtildi.

İlçede 28 bin 638 yapı stoğu olduğu, hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, şu ana kadar 11 bin 888 binanın hasar tespitinin yapıldığı, bunlardan 404 adedinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu belirtildi.

Hasar tespiti sonucunda, binaları hasarsız yada az hasarlı olanların, binayı kullanmasında bir sakınca olmadığına, ilçemiz genelinde ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalara ise kesinlikle girilmemesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler de yer aldı; “16 istasyonda 30 bin 750 kapasite ile vatandaşlara yemek dağıtımı yapılmaktadır. 3 ayni bağış deposu bulunmakta olup, 7 farklı noktada vatandaşlara ayni yardım yapılmaktadır. Deprem sonrası ilçeye gelenlerin sayısında 36 bin 460 artış olmuştur. İlçede toplam 12 çadır kentte 957 çadır bulunmaktadır. 2 konteyner kentte 37 konteyner bulunmaktadır. 75 konteyner ilçeye ulaşmış ve kurulumları devam etmektedir. 400 m2 prefabrik yapımı devam etmektedir. İlçede 6 bin 990 vatandaşımıza barınma hizmeti sağlanmaktadır. İlçe genelinde başlıca ihtiyaçlar: gıda kolisi olmak üzere yatak, elektrikli ısıtıcı, elektrik malzemeleri ve konteyner.”