Hatayspor Süper Lig’den çekildi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, asrın felaketinden etkilenen Hatay’ın takımı Hatayspor’un Süper Lig’den çekildiğini açıkladı. Hatayspor’un bu sezon lige devam edemeyeceğini kendilerine bildirdiğini söyleyen Büyükekşi, Gaziantep FK’nın da çekilmesi durumunda ligin 17 takımla devam edeceğini aktardı.


Ligden çekilen Hatayspor ve bu konuyu gündemine alan Gaziantep FK’nın oynadığı maçların sonuçları ile ilgili de konuşan Büyükekşi, “Bugün Hatayspor, TFF’ye bir yazı gönderdi. Bu sezon maçlarını oynayamayacağını bize bildirdi. Biz de bunu yarın ya da öbür gün bir yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Gaziantep FK başkanımız da online olarak bağlandı. Onlar şu anda bugün itibariyle bir karar veremediler. Pazartesi sabahına kadar onlara bir süre verdik. Eğer onlar da çekilmek isterlerse bu iki kulübümüz Süper Lig’de hakları baki kalmak kaydıyla, yolumuza 17 takımla devam etmeyi planlıyoruz
Ligin nasıl devam edeceği  üzerine 2 metot var. Ya ilk devre oynadıkları maçlardaki puanları da sileceğiz ya da oynanmış maçları kabul edeceğiz, ikinci devre oynanacak maçlara 3 puan vereceğiz. Bunların çalışmasını yapacağız. Ligin kaderini ne kadar etkiliyor, ne kadar etkilemiyor ona göre karar vereceğiz. Bu konuda bir netlik var. Şu anda 19 takımla mücadele ediyoruz. 4 takım düşüp, 3 takım gelecekti. Gelecek yol 18 takımla devam edecektik. İki takımın çekilmesi halinde, 2 takım düşecek. Aşağıdan 3 takım geleceği için Süper Lig 20 takımla devam edecek. Diğer ligleri de onlarla toplantı yaptıktan sonra netleştireceğiz” dedi.
Büyükekşi, ligden çekilmesi gündemde olan 1inci Lig ekibi Yeni Malatyaspor’dan henüz resmi bir talep gelmediğini belirtti.