Haluk Levent ‘Söz’ü

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası günlerdir bölgedeki insanların yardımına koşan Haluk Levent, Ahbap Derneği ile birlikte afetzedeler için başlattığı yardım kampanyasına destek veren ünlülerle birlikte faaliyet raporunu açıkladı.

Sanatçı kişiliğinin yanında son dönemde kurduğu AHBAP Derneği’ndeki çalışmalarla da adından sıkça söz ettiren Haluk Levent,  dayanışma adına kampanyaya destek veren ünlülerle birlikte organize ettiği kampanya ile toplanan 850 milyon liralık bütçeyle yaraların en kısa sürede sarılacağını söyledi.

Ünlü şarkıcı ve yardımsever Levent, Hatay Valiliği’nden alınan izin doğrultusunda gösterilen alanlara 2000 adet konteyner kuracaklarını söyledi.

Yanında Kenan İmirzalıoğlu, Oktay Kaynarca, Sinem Kobal, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola, Aleyna Tilki, Hande Erçel, Elçin Sangu, Hande Subaşı gibi ünlü isimlerle açıklama yapan Levent, “Depremin ilk gününden beri bölgedeyim. AHBAP Arama Kurtarma ekibi ve gönüllüleri de bölgedeydi. Her depremde olduğu gibi oraya gideriz, AFAD’la işbirliği protokolümüz var. Onlarla görüşürüz ve neler yapabileceğimize bakarız. Gerekli ihtiyaçları çıkartır ve elimizden geleni yapmaya çalışırız. Bu deprem zamanında da böyle oldu. Depremin ilk günüden itibaren temel ihtiyaçların tamamını karşılamaya çalıştık. Bize gönderilen rapor doğrultusunda ihtiyaçları karşıladık, hala da göndermeye devam ediyoruz. Bunun yanısıra tırları dolu olup yardımlarını gönderemeyen guruplar için de destek grupları da oluşturduk. Bizim gönlümüz ve kasamız deprem bölgesindeki tüm ihtiyaçlara açıktır. Bundan sonraki günlerde çalışmaların tamamını raporlayıp, hatta faturalara kadar görüntüleyeceğimizi taahhüt ediyoruz. 2000 konteyner için Hatay Valiliği’mizden izin aldık, diğer şehirlerin de toprak ve arazi durumuna bakıyoruz ve oradan gelecek sonuçlara göre 3000 – 4000 adet konteyner alacağız. Yeter ki; bize hadi getirin denilsin. Bu konteynerler için ayırdığımız bütçe 400 milyon lira. Depremzedelerin fiziksel ve ruhsal yaşamlarını düzeltmek adına konteyner yaşam merkezi kurmaya karar verdik. Bunun için de 100 milyon lira ayırdık. MEB ile görüştük ve onlardan haber bekliyoruz. Çok yıkılan hasarlı okullar var masrafları karşılayacağız bunun için ortalama bütçemiz 100 milyon tl. Bakıma muhtaç büyüklerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak yaşlılar bakımevleri kuracağız. Bunun için ayırdığımız bütçe 100 milyon TL. Bakanlık onayıyla bize verilecek alanlarda açmayı planladığımız öğrenci yurtları için ayırdığımız bütçe 150 milyon TL. Çünkü öğrenciler birçok yurda giremiyorlar. Söz veriyoruz; Ne taahhüt ediyorsak yerine getireceğiz. Ahbap Derneği olarak bize çok güvendiniz. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi.