CHP Lideri Kılıçdaroğlu İskenderun’a geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’dan sonra depremden en çok etkilenen illerden Hatay’ın İskenderun ilçesine geçti. 

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, İbrahim Karaoğlan Caddesi’ndeki binanın enkazına gitti.

Kılıçdaroğlu, arama- kurtarma çalışmaları hakkında bilgi alıp, ailelerinden gelecek iyi haberi bekleyenlerle görüştü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından kent merkezine geçen Kılıçdaroğlu, burada çok sayıda vatandaş ve depremzedelerin yaşadığı sorunları ve talepleri dinlerken, “Buraya sizin sesinizi duyurmak için geldik. Sizin talebiniz ne duysunlar. Duymuyorlar. Büyük sıkıntılar var. Siz yaşıyorsunuz, ben biliyorum. Bunun acısını çekiyorum ya! Moralinizi bozmayın. Sizin acınız bizim de yüreğimizde” yanıtını verdi. CHP lideri konuşurken duygulandı, zaman zaman cümlelerini tamamlamakta zorlandı.